Намиращите се под турската офанзива в Северна Сирия кюрди предупреждават,

...
Намиращите се под турската офанзива в Северна Сирия кюрди предупреждават,
Коментари Харесай

Турската операция в Сирия: Какво ще стане със задържаните членове на ИДИЛ

Намиращите се под турската атака в Северна Сирия кюрди предизвестяват, че пазенето на арестуваните джихадисти от " Ислямска страна в Ирак и Леванта " (ИДИЛ) към този момент няма да бъде техен приоритет, в случай че интервенцията на Анкара продължи. Причината е, че бойните дейности по сирийската граница им пречат да подсигурят лагерите в областите под техен надзор, където са държани терористите. Висш представител на кюрдските сили, представен от английската Военновъздушни сили, декларира, че " който е угрижен, може да заповяда на място и да откри решение ". И добавя, че в този момент кюрдските бойци " ще се придвижат да защитят нашите градове и хора ".

Анализатори се сплотяват към мнението, че турската интервенция дава " зелена светлина " за прегрупирането на ИДИЛ, които още веднъж задействат свои " заспали " кафези.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 12 000 джихадисти в 7 лагера

В момента ръководените от кюрди Сирийски демократични сили държат в седем лагера над 12 000 пандизчии, обвинени, че са членове на ИДИЛ, като най-малко 4000 от тях са задгранични жители. Точното местонахождение на лагерите не се знае, само че част от тях са покрай турската граница. В " зоната за сигурност ", която желае да откри Анкара, се намират два лагера, в които са арестувани фамилиите на джихадистите. След острите рецензии Турция съобщи, че ще поеме отговорност за пандизчиите от ИДИЛ, които попаднат под неин надзор при офанзивата.

Турският президент Реждеп Тайип Ердоган стартира военната интервенция в сряда, като задачата й са региони в Североизточна Сирия, които са под контрола на Сирийските демократични сили. Той твърди, че кюрдите са терористи, и желае да прочисти " зона за сигурност ", достигаща 30 км на сирийска територия. Планът е там да се разселят 3 млн. сирийски бежанци, които сега се намират в Турция. Решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изтегли американските сили от региона на процедура разреши турската интервенция против кюрдите, които бяха главният съдружник на Запада в битката против ИДИЛ.

Международен напън

Международният напън против Турция да спре офанзивите се усилва, само че Ердоган не дава тип, че ще размишления. Англия предизвести Анкара, че интервенцията й може да " подкопае напредъка против ИДИЛ в Сирия ". Франция уточни, че ще приключи целия оръжеен експорт към Турция, а Германия съобщи, че лимитира оръжейните си продажби.

През седмицата Тръмп направи завой в първичната си позиция. Сега твърди, че желае Съединени американски щати да посредничат за помирение сред Анкара и кюрдите. Той даже споделя, че е подготвен да употребява наказания против турската страна, в случай че се наложи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР