Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на

...
Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на
Коментари Харесай

Новаков: България трябва да плаща, ако откажем да приемем мигранти

" Намирам за ненормално един камион да чака 3 дни на границата - водачът да е без храна, вода и тоалетна, а компанията да губи 200 евро. Ако това се промени, милиарди ще останат в стопанската система “, сподели евродепутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков в ефира на bTV.

Според него в този момент на границата има доста институции, чието място не е там.

Освен това Екологичен потенциал утвърди концепцията един камион да бъде култивиран приблизително за 60 секунди на вътрешните граници на Европейски Съюз, сподели Новаков. 

Той разяснява и новите правила за мигрантите в Европейски Съюз, съгласно които процедурата за инспекция ще е на самата граница.

" Пет дни ще се прави инспекция и в случай че не потвърди кой е, от кое място е и за какво идва в Европа – ще би трябвало да се връща назад. Ще има повече взаимност в Европейски Съюз при разпределение на хората с права да останат. Нелегални мигранти не може да влязат в Европейски Съюз, в случай че не потвърдят че бягат от война - връщат се назад “, изясни евродепутатът.

Европейският парламент дефинитивно прие новите правила за приемане на мигранти. Предвижда се хората, които нямат право да остават в Европейски Съюз, да бъдат по-бързо връщани в страните, от които идват. Освен това се вкарва и задължителна взаимност сред страните в разпределянето на бежанците.

Новаков изясни и че по европейското законодателство, в случай че у нас влязат 27 души, които имат право на статут, само че ги разпределят в Полша, а тя откаже, ще би трябвало да заплати 20 000 евро.

" Това ще се прави, с цел да му откри заслон, с цел да му обезпечи помощ или годишна прехрана. Това е за разноските, тъй като по този начин или другояче този човек няма право да остава повече от година, тъй че това е една първична вноска която, страната би трябвало да направи към България с цел да компенсира. Но и България би трябвало да заплаща, в случай че откажем да приемем мигранти “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР