Намерихме много общи приоритети, остават обаче и някои различия. С

...
Намерихме много общи приоритети, остават обаче и някои различия. С
Коментари Харесай

БСП и ИТН: Повече допирни точки, отколкото различия


Намерихме доста общи цели, остават обаче и някои разлики. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира изявлението си след диалозите с „ ИТН “ в Народното събрание. Тя даде и образец за позиции, от които левицата няма да остъпи – приватизацията на ББР и концесионирането на автомагистралите. Има общо мнение, че пенсиите би трябвало да бъдат преизчислени, разликите са по какъв начин и по кое време да стане това, акцентира още Нинова.

Утре, на Национален съвет, парламентарната група се надява да получи мандат, с цел да продължи договарянията с Има Такъв Народ за кабинет. Българска социалистическа партия ще излъчи свои работни групи, които дружно с специалисти от Има Такъв Народ да стартират диалози по съответни политики и планове, разясни още Нинова.

Тя уточни и общите тематики, по които са постигнали единодушие с партията на Трифонов – правосъдната промяна, пресичането на лобисткото законодателство, промени в зравеопазването и образованието.

Нинова изясни няколко пъти, че днешните диалози са били началото на по-дълъг развой. Българска социалистическа партия не са поставяли условия за това кой може или не може да дава поддръжката си за предстоящ кабинет. Не са обсъждани имена.

Няма по какъв начин ние да отговаряме за това дали Движение за права и свободи ще натисне зеленото копче в Народното събрание, отговори Нинова на въпрос по какъв начин ще реагира Българска социалистическа партия, в случай че новият кабинет получава поддръжката на Движението за права и свободи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР