Намерете разумното решение да не оставяме икономиката без подкрепа, призова

...
Намерете разумното решение да не оставяме икономиката без подкрепа, призова
Коментари Харесай

Нинова към депутатите: Намерете разумното решение да не оставяме икономиката без подкрепа

Намерете рационалното решение да не оставяме стопанската система без поддръжка, прикани депутатите от парламентарнта естрада вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова. Тя взе участие в дебатите по време на разискванията на второ четене на актуализацията на държавния бюджет.
В бюджета на второ четене би трябвало да залегне поддръжка за българския бизнес, безапелационен е вицепремиерът.

" От през вчерашния ден, откогато се преглежда Държавният бюджет на второ четене всички работодателски организации – микро, дребни, междинни компании, асоциациите им ме потърсиха с паника за това, че и трите оферти в Държавния бюджет, които касаят помощ за стопанската система и за бизнеса, не са признати на второ четене в комисията ", уточни Нинова от трибуната.

И продължи:

" Обръщам се към вас с зов – намерете рационалното решение да не оставяме стопанската система без поддръжка. Всички знаете в каква политическа обстановка се намираме. Всички знаете на прага на каква есен и зима се намираме. Досега държавното управление намирахме метод да поддържаме българския бизнес – с обезщетения за енергоносителите всеки месец. Но сега с това, което се случва и с отхвърлянето на всички оферти, слагаме под риск стопанската система за идващите месеци. Това значи идни банкрути, растяща безработица, обществени паники на доста домакинство. Тук съм от тяхно име, упълномощена съм от тяхно име, да се обърна към народните представители и да ви прикани да се откри сред трите или четвърто решение, само че в бюджета на второ четене да залегне поддръжка за българския бизнес. Това е инвестиция в предвидимост, в успокоение за стопанската система, в опазване на работни места и в гарантиране на сигурност за идващите сложни месеци пред България. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР