Намаляване на таксите в детските градини до 25 лева на

...
Намаляване на таксите в детските градини до 25 лева на
Коментари Харесай

БСП в Бургас предлага 1000 лева еднократна помощ за новородено

Намаляване на таксите в детските градини до 25 лв. на месец и еднократна помощ от 1000 лв. за новородено на работещи родители или студенти. Това са част от предложенията, залегнали в плана " Визия за Бургас ", направен от Българска социалистическа партия в морския град. Социалистите показаха своите оферти в обществената сфера, като главен акцент в плана е битката с демографската рецесия.
С цел подкрепяне на детското здраве, социалистите оферират всяко родено дете в община Бургас да получи една безвъзмездна бебешка кутия с всичко належащо за първата година от неговото раждане. Наблегнали сме на това главните артикули да са български. Идеята е цената на тази кутия да е 500 лв., обясни Христо Панайотов, член на ИБ на Общински съвет на Бургас.
Другите ограничения, които са залегнали в проектодокумента „ Визия за Бургас “, са - понижаване на локални налози /например Данък сгради/ на работещи и обезпечени фамилии с деца до навършването на 18 години; по-евтини карти за рейс за лицата над 70 години, възпитаници и студенти; платени стажове за студенти от Бургас в общинските сдружения и администрация. За да бъдат арестувани младежите в Бургас, би трябвало да им се даде опция - първа стъпка в кариерата, да могат да почувстват какво е да си в работна среда, изясни още Панайотов.
В представянето на " Визия за Бургас " участваха националният представител от Българска социалистическа партия Николай Тишев и ръководителят на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Бургас Живко Господинов. По думите им ограниченията ще допринесат за привличане и оставане на младежите в общината. Има опция тази наклонност да бъде спряна, уточни Николай Тишев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР