Намаляване на пътния травматизъм и подобряване на пътната безопасност за

...
Намаляване на пътния травматизъм и подобряване на пътната безопасност за
Коментари Харесай

Пловдив сподели как да се подобри пътната безопасност с друг...

Намаляване на пътния травматизъм и възстановяване на пътната сигурност за всички участници в придвижването е измежду главните цели в политиките на ръководство на Община Пловдив.

Външният кръг не е изцяло приключен и потокът от транспортни средства минава през обитаемата част на града, което е огромно предизвикателство пред локалното ръководство за понижаване на трафика. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов по време на съвещание на Постоянната комисия по Местно самоуправление, икономическа политика и туризъм към Националното съдружие на общините в РБългария. Срещата се организира онлайн през днешния ден с присъединяване на близо 80 представители на общини и специалисти от Държавната организация по „ Безопасност на придвижването по пътя “.



Справките сочат, че месечно 6 милиона коли се движат из улиците на Пловдив, в допълнение над 4 милиона транспортни средства влизат, излизат или минават директно. Една от ограниченията, които общината е въвела за понижаване трафика по улиците и булевардите и възстановяване на пропускателната дарба, е смяната на етапите на светофарните уредби с спомагателна дясна секция на 10 основни кръстовища. Допълнително за повишение на сигурността на придвижването по пътищата са инсталирани светодиодни пътни знаци със специфични наставления Д 17 „ Пешеходна пътека “ на 12 бр. пешеходни пътеки. Предвижда се в най-скоро време на още места да бъдат поставени такива.

Заместник-кметът Тодор Чонов показа опита на общината за обезпечаване на нужната съгласуваност, досегаемост, комуникативност и задоволително на брой паркоместа посредством въвеждане на еднопосочност на придвижването в съвсем цялата централна градска част, което ще бъде направено и в други региони на Пловдив. Преди няколко месеца администрацията подсигури и развиване на различния превоз посредством построената велоалейна мрежа с подписаните меморандуми за съдействие с компании за напредване с електрически тротинетки.

За по-голямата сигурност на придвижването Община Пловдив постоянно поставя хоризонтална пътна маркировка, изключително внимание се обръща на 500 пешеходни пътеки вид „ зебра “. За маркировката от ден на ден се употребява пулверизатор пластик, защото трайността на маркировъчната акрилатната багра със светлоотразителни перли е до 6 месеца, до момента в който студеният пулверизатор пластик устоя до година и половина. Екипи на администрацията обхождат всекидневно регионите за навреме премахване на установени проблеми, свързани с пътната инфраструктура.

По време на полемиката Тодор Чонов не пропусна да изясни на участниците за плана за основаване на новото общинско комерсиално сдружение „ Екобус “. Първоначално сдружението ще обслужва две линии, ще разполага с 20 електробуса, които дават отговор на условията за запазване чистотата на въздуха. Инвестицията е за близо 22 млн. лв., като за задачата ще се кандидатства за европейско финансиране при отваряне на европейските стратегии следващата година. С помощта на комерсиалното сдружение общината ще има достъп до европейско финансиране на планове за рационализация на публичния градски превоз

Община Пловдив продължава да създава План за интегрирано развиване и подобен за устойчива градска подвижност, благодарение на които ще може да взе участие в планове по оперативните стратегии и всички типове превоз ще могат да се интегрират, тъй че да не си пречат и да са за улеснение на хората.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР