Намаляване на извършените нарушения и увеличение на броя на задържаните

...
Намаляване на извършените нарушения и увеличение на броя на задържаните
Коментари Харесай

Спад на проявите на футболно хулиганство

Намаляване на осъществените нарушавания и нарастване на броя на арестуваните след футболни срещи, са изводите от систематизираните данни на Главната дирекция „ Национална полиция “ за есенните полусезони на 2017/2018 година и на 2018/2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От статистиката излиза наяве, че арестуваните през миналогодишния есенен полусезон са били 51, а през този – 66, а осъществените правонарушения са по-малко. До огромна степен за подобряването на обстановката към огромните футболни срещи и спортни мероприятия способства и промененото законодателство.

Припомняме, че от есента на 2018 година са в действие признатите промени в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия. С тях се даде опция за повишение на успеваемостта на полицейската активност.

Статистиката сочи съвсем двойно понижаване на случаите на потребление на пиротехника на такива спортни събития – от 776 за есенния полусезон на 2017/2018 година през последния са регистрирани 412 случая.

Повишена е административнонаказателната активност, което е видно от двойното нарастване на наложените санкции – от 18 за есенния полусезон на 2017/2018 година през сегашния те са към този момент 39. Най-често са налагани санкции – в 28 от всичките 39 случая, само че към този момент има и осъдени с полагане на безплатен труд в интерес на обществото – 10 случая.

Почти два пъти е нарастването и на броя на наложените насилствени административни ограничения – от общо 22 за есенния полусезон на 2017/2018 година, през този полусезон сходни са наложени на 39 лица. Такава мярка има извънреден предпазен и възпиращ резултат, защото тези, на които тя е налагана, не могат да посещават футболни срещи за период от една до пет години в България и чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР