Намаляване на дела на починалите спрямо броя на заразените означава,

...
Намаляване на дела на починалите спрямо броя на заразените означава,
Коментари Харесай

Кацаров: Намалява дела на починалите спрямо броя на заразените

Намаляване на каузи на умрелите по отношение на броя на инфектираните значи, че нашите лекари се оправят доста добре, сподели по време на онлайн полемика " Иновации и положителни практики " служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Припомняме, че през днешния ден в България има нов черен връх - 334 умряли с вируса единствено за денонощие.

Независимо, че системата ни е дебалансирана, медиците се оправят доста добре. По думите му, ние сме в най-тежката вълна, броят на инфектираните с COVID-19 е с 30 на 100 по-висок от предходните талази, само че в това време коефициентът на смъртност доближи до 5 %, а сега е към 3 на 100. При предходните талази той доближи до 10 %.

Вторият доста значим индикатор е, че относителният дял на хоспитализациите е доста по-малък, което значи, че лекарите и в извънболничната помощ се оправят доста добре. След вълната ще се създадат подробни разбори, само че занапред се вижда, че здравната система се оправя доста по-добре в сравнение с до момента, добави той.

Медицината е стопанската система на бъдещето, сподели още министър Кацаров. В 21 век от ден на ден човечеството ще отделя внимание на своето здраве, на повишение на продължителността и качеството на живота. Все повече средства ще се отделят в тази посока и нововъведенията ще бъдат в областта на опазването на здравето - генетика, телемедицна, медицински произведения.

За да има нововъведения и страната ни да не изостава от този развой, би трябвало да има нужните промени, добави още той. Иновациите се раждат, където има независимост на предприемачеството и правова страна, която не разрешава някой да ти открадне труда, добави министър Кацаров.

Ако има доста здравноосигурителни каси, които се конкурират, както и давайки опция за нови лекувания, в случай че има и борса за медикаменти и медицински произведения, това са инструментите за изискванията, тъй че в здравната ни система да има нововъведения, добави той.

Ако подценим тази обстановка през днешния ден, няма да сме в първите редици, добави още служебният министър. Дискусията се провежда от вестник " Капитал ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР