Намаляваме наполовина капацитета на нощните заведения. Това съобщи след извънредната

...
Намаляваме наполовина капацитета на нощните заведения. Това съобщи след извънредната
Коментари Харесай

Здравният министър посочи новите правила, по които ще работят нощните заведения в условията на К-19

Намаляваме на половина потенциала на нощните заведения. Това заяви след изключителната среща с представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов.

"След дълъг и градивен диалог взехме решение: Считано от тази вечер, 00:00 часа, ще пуснем заповед, която ще гласи следното: визитите в нощни заведения, пиано бар и други нощни заведения за забавление на закрито и намерено се позволяват при претовареност на местата на не повече от 2 кв. метра от общата комерсиална повърхност. Намаляваме на половина потенциала на заведенията. В момента заповедта е 1 човек на квадратен метър ", заяви министърът.

По думите му, идната седмица ще бъде извършена още една среща, след която най-вероятно ще бъдат въведени и спомагателни ограничения. "Нашата цел е да има разстояние сред фирмите, да няма разбъркване. Тези квадратни метри подсигуряват опцията за съблюдаване на това разстояние ", посочи министър Ангелов.

"Охраната на клубовете ще следи за спазването на дистанцията сред посетителите. Контролът ще бъде засилен още повече. В момента органите на РЗИ, взаимно с полицията, обикалят съвсем всички заведения и клубове в София и в страната. Проверките приключват или с наставления, или с налагане на наказания.

Там, където ограниченията не се съблюдават след наставление, следва санкция и затваряне. Няма да има компромис за никого, тъй като залогът е животът на всички ", акцентира министърът.

По думите му, на всички е ясно, че затварянето на страната ще докара до доста неподходящи последствия. "Не желаеме да затваряме страната. Искаме ограниченията, които вкарваме, да се съблюдават от всички. Ако 90% от заведенията съблюдават ограниченията, ще реализираме резултат ", съобщи той.

От своя страна ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви, че браншът няма да издържи на още едно затваряне, по тази причина е подготвен на взаимни отстъпки. "В Европа сътрудниците ни са затворени. Надяваме се с тези ограничения да реализираме по-добри резултати. Новите ограничения ще бъдат препоръчани, в случай че се постанова ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР