Наложи се да си оттеглим кандидата за председател на НС,

...
Наложи се да си оттеглим кандидата за председател на НС,
Коментари Харесай

Сабрутев: БСП и Български възход вече са част от статуквото

Наложи се да си оттеглим претендента за ръководител на Народно събрание, с цел да може страната да върви напред. Вежди Рашидов бе определен от партиите на статуквото – за жалост Българска социалистическа партия и „ Български напредък ” също се прибавиха към тези партии. Това съобщи Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната ” в ефира на Българска национална телевизия.

„ Нашият претендент имаше повече поддръжка от този на ГЕРБ – това демонстрира, че партията им е токсична и няма по какъв начин да се образува болшинство ”, безапелационен е той.

„ Ясно казахме – няма да застанем зад ГЕРБ и Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия взеха решение да го създадат. Едва ли левият гласоподавател е останал доста благополучен, че Българска социалистическа партия поддържаха ГЕРБ ”, счита той.

Той показа, че Политическа партия са очаквали техните сътрудници от „ Демократична България ” да повдигнат собствен претендент: „ Можеше да се избере различен, друг от Рашидов – той е обвързван с „ Мултигруп ”. Наистина ли мислите, че той ще управлява Народното събрание? Делян Пеевски и народни представители от ГЕРБ му споделяха какво да прави. ”

На въпрос дали ще поканят Българска социалистическа партия за договаряния, Сабрутев съобщи: „ Каквото зависи от Политическа партия, ще бъде направено, с цел да осигурим политическа непоклатимост. Но дано не бързаме. Готови сме да поемем втория мандат, потвърдили сме се във времето с нашите дейности. ”

По мотив настояванията, към които Политическа партия ще се насочи при правенето на бюджета, той съобщи: „ Ние сме подготвили пакет от 16 ограничения, показани още през предизборната ни акция. Анализатори споделят, че страната е банкрутирала. Ето – демонстрирам официално съобщение от Министерство на финансите от 30 септември, което потвърждава, че страната стои устойчиво и разноските са по-малко от приходите. ”

„ Основна задача е да се направи всичко належащо да влезем в Еврозоната – това е идната стъпка в развиването на стопанската система ни ”, безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР