Налице са серия смущаващи кадрови решения в Министерството на транспорта.

...
Налице са серия смущаващи кадрови решения в Министерството на транспорта.
Коментари Харесай

В Стара Загора Румен Петков алармира за серия смущаващи кадрови решения в Министерството на транспорта

Налице са серия смущаващи кадрови решения в Министерството на превоза. Това разгласи пред медиите в Стара Загора ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков .
Като образец той уточни разгласен конкурс за възлагане на ръководство на „ Пристанище Бургас “. Озадачаващото е, че измежду изброените нужни и възможни квалификации за позицията е посочена и „ педагогика “ и „ лингвистика “. Подобни са образците за „ Летище Пловдив “, „ Летище София “, „ Пристанище Варна “. Петков сподели, че ще назначи инспекция за претендентите за ръководители на въпросните транспортни стратегически структури, както и тези, ставали членове на управленията на сдруженията, особено в частта им като експерти педагози и филолози. Според него, изискванията във  въпросните състезания са дефинирани особено за съответни лица.
В Стара Загора Румен Петков оспори професионалните качества на настоящия транспортен министър, както и самостоятелността му при взимане на решения.
„ На уеб страницата на транспортното министерство, при съобщение, че са завършили състезанията за органи на ръководство, да вземем за пример написа, че „ Летище Пловдив “ има двама представители на страната, самостоятелен член, следва разкриване на спомагателен конкурс. Като състезанието, който е завършил, е бил извършен и за двамата представители на страната, и за самостоятелния жител. Впечатлява, че е определен господин Лъчезар Миленчев по моя информация, и за шеф на летището – млад, деятелен, 65 годишен човек, с вероятност за развиване във въздухоплавателната активност. Много е забавно дали той има съответните лицензи, с цел да може да ръководи летище. Защото предната служба, на която е бил, е отговаряла за хигиената и озеленителните процеси на летището “.
За  „ Пристанище Варна “, пък, е оповестено, че следва разкриване на спомагателен конкурс за двама представители на страната.
Петков акцентира, че във всички транспортни сдружения, където е разгласен конкурс, сега има назначени краткотрайно изпълняващи ръководители. А гореизложените образци са опит да се заобиколи конкурсната процедура. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР