Налице е сериозен дефицит на специалисти по ядрена енергетика. Това

...
Налице е сериозен дефицит на специалисти по ядрена енергетика. Това
Коментари Харесай

Има сериозен дефицит на специалисти по ядрена енергетика

Налице е сериозен недостиг на експерти по нуклеарна енергетика. Това съобщи професор Димитър Димитров от УНСС след церемонията на връчване на сертификати  на приключилите специалността „ Ядрена сигурност ”. Учредяването на тази компетентност е в отговор на търсенето и на такива специалисти у нас, обявиха от университета.

До края на септември българите, които желаят да учат нуклеарна сигурност, могат да подадат документи в УНСС. Желаещите от чужбина би трябвало да го създадат до 1 юли или няколко дни по-късно. Обучението по програмата продължава 2 години. Професор Димитър Димитров изясни, че програмата се подкрепя от Международната организация по атомна сила във Виена.

" За българите има държавна поръчка първата година, а за задграничните студенти е платена. Цялата стратегия е по този начин построена с доста огромна съгласуваност сред нашия университет, Международната организация и техните национални държавни управления, които ги предлагат да дойдат тук магистри в България. ", добави проф. Димитров.  

10 студенти получиха дипломи за приключена компетентност, трима от които българи. Чужденците ще работят като енергийни специалисти в техните страни. 
 
 
 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР