Налична е информация, че радикален ислям навлиза в ромски махали

...
Налична е информация, че радикален ислям навлиза в ромски махали
Коментари Харесай

Ромско НПО: Радикален ислям навлиза в махалите

Налична е информация, че коренен ислям навлиза в ромски махали в София и в цялата страна.

Това съобщи Петко Асенов, ръководител на Националния център за развиване на ромите в България.

Българи ли са ромите

За роми кафето е 2,50 лева, за останалите - 1,10 лева

България би трябвало да употребява труда на ромите съгласно берлински институт

Асенов прикани страната да вземе ограничения по тематиката. Той разгласи, че ще предложи на Министерски съвет да сътвори комитети по сигурността в ромските махали. Преди време Асенов призоваваше за основаване на ОМОН – отряди на малцинствата за защита от принуждение.

Забраната за носенето на бурки не се съблюдава в махалите в Пазарджик, съобщи Асенов, който бил на посещаване в града преди месец и половина.

Освен по този въпрос, Асенов ще желае от управляващите също по този начин да ревизират за какво деца от Бургаско се извозват до неопределени места и на какво ги образоват там, кой им дава пари, облекла и храна.

Петко Асенов е измежду хората, които постоянно приказват пред медиите по въпроси, свързани с ромския етнос. Неговият "Национален център за развиване на ромите в република България " е учреден през 2005г., само че дребен дял от активността му и компетенциите на Асенов са забележими, поради скромното наличие на организацията в интернет.

Днес обаче Асенов заявява, че НПО-то му ще е един от бенефициентите по стратегии за 200 милиона евро, идващи от норвежки и испански капиталови фондове.

Със средствата ще се помогне за основаване на „ къщички за ромите у нас”, съобщи Асенов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР