Нали вече сте убедени защо парламентарната демокрация буксува - защото

...
Нали вече сте убедени защо парламентарната демокрация буксува - защото
Коментари Харесай

Парламентарната демокрация буксува, защото няма диалог

Нали към този момент сте уверени за какво парламентарната народна власт буксува - тъй като от доста години няма разговор. Това сподели заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев в декларация на парламентарната група за края на 45-ото Народно заседание.

" Предстои ни едно гласоподаване. Очевидно и още една точка, която съставлява едно решени, сходно на ратификация, което явно ще мине бързо и с това завършва работата на 45-ия парламент по всяка възможност. В тази връзка бих желал да направя декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи и мотивът е точно привършване на работата на този 45-ти парламент ", сподели той.

" 45-ото Народно заседание ще остане освен с най-кратката си биография, само че и с най-активната форма на популизъм ", допълни Йордан Цонев.
Според него този популизъм е причина за огромния брой законопроекти и оферти.

" Ние от Движение за права и свободи още веднъж ще подходим рационално и кардинално. Ние няма, не сме внесли, не внесохме законопроекти и пазиме тезата, че парламент, който не излъчва болшинство и държавно управление, не може да носи отговорност за основни промени в законодателството, изключително касаещи бюджетни задължения към българските жители. Продължаваме да твърдим, че пред Народното събрание и всички политици стоят доста по-важни въпроси ", сподели още Йордан Цонев.

По думите му   би трябвало да се трасира пътя за решение на главните рецесии, свързани с пандемията, забуксувалата стопанска система, копрометирания държавен бюджет и така нататък

" Прочетох ви първата част от декларацията, която господин Карадайъ направи в сряда тук от тази естрада. Ние смятахме, че това Народно заседание в действителност е изчерпало своя предел на отговорност и не трябва да продължава с виновните законопроекти. За наше страдание след тази сряда се случиха много неща и в самия ден и през днешния ден, които демонстрираха правотата на тази наша оценка ", съобщи още Цонев.

По думите му ДПС е партия от началото на прехода, а в генезиса си е от едни събития, които са трасирали пътя на демокрацията.

" През всичките години ние искахме в България да има мир, естествен политически развой. Искаме го и в този момент. Забележете, от 2017 година призоваваме за това, което през днешния ден е недостиг - разговорът. Както сподели ръководителят на ПГ и на партията господин Карадайъ в същата тази декларация и констатацията, че там, където свършва разговорът, свършва и парламентарната народна власт. Нали към този момент сте уверени за какво парламентарната народна власт буксува - тъй като от доста години няма разговор ", уточни Йордан Цонев.

Той акцентира, че ДПС е доста толерантна партия, толкоз толерантна колкото са нейните гласоподаватели.

" Ние можем да поносим комунисти, деца и внуци на Централен комитет и на Политбюро да ни учат на антикомунизъм. Ние можем да поносим насилници над човешките права да ни учат на морал, да ни учат на кротичък преход, на всевъзможни други морални стойности. Ние можем да поносим да ни назовават лицемери тези, поради които в България пенсионната система от 1990 година насам е на субсидии на българските жители. В 1990 година не заварихме нито един лев от пенсионните фондове, нито един! ", съобщи още Цонев.

И акцентира:  " ние може да търпим наследниците на тази партия да са поборници за българските пенсионери и същите хора да ги назовават лицемери и всичко това могат да го изтърпят единствено поради едно - в името на България! ".

" В името на мира в България! В името на това, че ние сме призовани тук като избраници на хората да намерим пътя, по който тези, които са ни изпратили, да видят осъществени своите стремежи ", приключи депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР