Нали сте чували, че всеки човек си има свой ангел-пазител. Кога

...
Нали сте чували, че всеки човек си има свой ангел-пазител.
Кога
Коментари Харесай

Ангелите - божиите пазители срещу Луцифер

Нали сте чували, че всеки човек си има собствен ангел-пазител.

Кога в действителност са се появили ангелите - на втория или на петия ден от Сътворението на света, изследоватерите на Свещеното Писание не са напълно сигурни.

 Ангелите - божиите пазители против Луцифер

Господ основал ангелите с концепцията да бъдат негови посланици пред хората. Когато " забърквал " живота на земята, Създателят сътворил три хора ангели и девет благ кръга.

Първият хор е на серафимите, хирувимите и троните. Всички те от най-близкото обграждане на Бог. Вторият хор ангели дава отговор за хармонията във всемира. Третата група извършва Божиите заповеди: ангели-крале, които владеят народите и страните, архангели, които пазят вярата и най-нискостоящите в йерархията - опекуните на хората.

Един от всички ангели обаче предал Господ. Когато завършил със основаването им, той решил да ги подложи на тестване. Поискал от тях да изразят своята респект към първия човек Адам. На не всички ангели човешкото произведение на Бог се понравило и те не му се подчинили.

Един от тях оглавил бандата на бунтовниците. Луцифер! Господ изпратил Архангел Михаил и войните му на борба с почитателите на Дявола. Армията на злото обаче паднала в Ада.

За възмездие Луцифер подмамим Адам и Ева със неразрешения плод - ябълката. След като ги изгонил от Райската градина, Господ сложил на нейните врати херувими, които с огнени мечове я пазят от хората, които ще могат да се върнат там, чак откакто се очистят от греховете си.

 Ангелите - божиите пазители против Луцифер

Ангелите участват във всички култури. Обикновено те са крилати нематериални същества. Във вавилонските и асирийските вярвания са крилати бикове. В гръцките и римските - красиви младежи и девойки. През Ренесанса пък ангелите са били изобразявани като пухкави бебета.

Как наподобяват актуалните ангели, по кое време се появяват и всичко за тях изследва американската писателка Ейлийн Фрийман. Тя даже е основала сдружение " Мрежа за наблюдение на ангели " и събира свидетелства от хора, претърпели срещи със своите ангели-пазители.

Специалисти обаче настояват, че хората сами основават ангелите в своите въображение. Това се получава, когато в сериозни моменти активизираме физическите и психическите си сили, и усещаме, че някой ни пази. По този метод сами сътворяваме облика на ангела-пазител.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР