Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма

...
Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма
Коментари Харесай

Борисов: ПП-ДБ правят поголовна смяна на кадри в министерства, агенции, искат и регулаторите

Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има, разяснява водачът на ГЕРБ
„ Вчера се срещнах с Лена Бориславова и разбрах какви са същинските намерения - да ръководят страната еднолично - както Народното събрание, по този начин и законодателната власт и регулаторните органи ". Това съобщи в коридорите на Народно събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„ Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има? След снощните усещания се прибрах и помолих да ми извадят записа от тяхното заседание. Те вършат това, което е в записа - поголовна промяна на фрагменти в министерствата, в организациите, които напълно управляват, а в този момент желаят и регулаторите ”, сподели още той.
„ Говорих с Христо Иванов – малко им било времето от 7 дни, за Българска народна банка, НЗОК, Сметната палата. Вече месец и половина няма механизми. Те единствено назначават свои хора на всички места ”, разяснява Борисов.
Той каза още, че с ПП-ДБ съглашение няма.
„ Най-правилното е да се подпише съглашение, което да ни придържа. Те вършат всичко, за което Делян Добрев предупреждаваше, а в този момент желаят да командват и парламентарната ни група. Видяха, че са в изолираност, не намират болшинства, а когато ние ги намираме, внезапно става плаващо болшинство. Защо направихме държавно управление? Защо се съгласихме на изискванията им? За да има постоянно държавно управление. Това не се регистрира ”, разяснява Борисов.
„ Излиза, че ни плашат, че отново ще падне кабинетът. Аз няма да го сваля и с всичките си дейности до момента показахме безспорна непоклатимост. Правителството съществува с помощта на нас ", добави той.
Борисов отговори и на президента Румен Радев. 
„ Правителството не тласка страната към война. Нямам съображение да приказвам от името на кабинета, а единствено от името на нашата парламентарна група, че целият либерален свят оказва помощ на Украйна - кой с каквото може. От първия ден на войната България е изнесла голямо количество оръжие за Украйна, единствено че разликата сред комерсиалната цена и доставката е два пъти. Някои комисионери са лапали от 23 до 100% облага. Не знам кои са те - които са управлявали тези процеси в последните години - постоянни, служебни ", сподели още водачът на ГЕРБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР