Налагат нов стандарт за производителност, скалируемост и надеждностПрез последната година

...
Налагат нов стандарт за производителност, скалируемост и надеждностПрез последната година
Коментари Харесай

Флаш-системи изместват традиционния сторидж

Налагат нов стандарт за продуктивност, скалируемост и надеждност

През последната година NetApp изпреварва междинния пазарен растеж и съумява да стане водач по доходи от флаш сторидж системи, по данни на IDC

Глобалният размер от данни ще нарасне десетократно до 2025 година по отношение на размера, генериран през 2016 година, достигайки 163 зетабайта, сочи прогноза на IDC. Тези данни ще отключат неповторими способи на потребление, бизнес благоприятни условия и доходи, само че и ще слагат редица провокации пред ИТ отделите.

„ Сторидж пазарът в световен и европейски мащаб, по този начин както го познаваме, доста понижава растежа си, съгласно данните на IDC, само че технологиите, свързани с цифровата промяна, като флаш-базирани системи, интегрирани системи, инфраструктура и приложения за облака, бележат двуцифрени растежи ”, разяснява Марина Костова, управител изследвания в IDC CEMA.

Флаш-базираните системи към този момент заменят обичайните сторидж системи, налагайки нов стандарт за продуктивност, скалируемост и надеждност. С развиването на пазара се появиха голям брой под-сегменти в границите на флаш-масивите: системи, ориентирани към характерни приложения, системи за скалируеми уеб приложения и системи, които консолидират гъвкаво разнообразни по вид натоварвания.

На последните се дължат по-голямата част от приходите от AFA (all flash arrays) и наклонността е те да се трансфорат в съществена платформа за предпазване на данни за компании от всевъзможен мащаб. IDC регистрира близо 60% годишен растеж на приходите и повече от една четвърт пазарен дял на този вид системи до септември 2017 година в района на Европа, Близкия изток и Африка.

На пазара работят всички съществени производители на сторидж системи, както и няколко стартъп компании. През последната година NetApp изпреварва междинния пазарен растеж и съумява да стане водач по доходи от флаш сторидж системи, отбелязва IDC. Още във втората половина на 2015 година NetApp се ангажира с „ първо флаш ” тактика, която към края на 2016 година я изстреля до номер 2 по пазарен дял от доходи от AFA на международния пазар.
още по тематиката
Тенденциите при сторидж системите и триумфа на NetApp в световен и европейски мащаб ще бъдат съществени тематики на бизнес събитие на eFellows на 16 януари в София хотел Балкан, проведено в партньорство с NetApp и IDC България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР