Накрая, но не на последно място: моят отбор, моето семейство.

...
Накрая, но не на последно място: моят отбор, моето семейство.
Коментари Харесай

Григор Димитров: Ако можех, щях да играя с българския флаг на гърдите си във всеки мач

Накрая, само че не на последно място: моят тим, моето семейство. Всичко стартира от там “, съобщи Григор Димитров след първата си победа на Untied Cup. Той се наложи над Давид Гофен и изравни резултата против Белгия.

„ Мисля, че с Гофен към този момент сме играли 10 пъти. Той постоянно е бил сложен конкурент. Сякаш всякога, когато дойдем в Австралия, играем в такава горещина. Често упражняваме дружно, което е малко подло, защото и двамата знаем какво може да направи другият във всеки един миг. Залогът в този мач беше висок и за двама ни. Радвам се, че съумях да задържа равнището си, въпреки да считам, че можех да играя по-добре. Останах в мача и се концентрирах върху нещата, над които бях работил по време на предсезонната подготовка. Радвам се, че се показах на високо равнище “, сподели той, съобщи БГНЕС.

Българинът бе поздравен от интервюиращия за джентълменската си постъпка в последния гейм. При 15-30 съдията отсъди нарушаване на линията от страна на Гофен, само че Димитров сподели на белгиеца още веднъж да извърши първи сервис, защото няма цялостно доверие на системата.

„ Благодаря хубавите думи. Както споделих, с Давид доста пъти сме упражнявали дружно и по тази причина знам по какъв начин извършва сервис. Наясно съм, че той не стои толкоз покрай линията. Мисля, че това е същността на спорта – честността и другарството, наред с доста други неща. Такъв съм си и няма да се трансформира “.

На въпроса по какъв начин се усеща във връзка с физическата си кондиция, Димитров отговори: „ Днес е последният ден на 2022 година, тъй че ще забележим по какъв начин ще потръгне идната година. Свърших доста работа по време на предсезонната подготовка и в този момент желая да играя допустимо най-вече мачове, защото тренировките ми омръзнаха. За мен Австралия постоянно е била доста забавно предизвикателство, защото изискванията са непредсказуеми и в никакъв случай не можеш да си изцяло сигурен дали ще бъде топло или студено, дали кортовете ще са бързи или мудни. Тук постоянно има доста променливи и тъкмо по тази причина ми харесва да стартирам сезона в Австралия. Този интервал значително задава тона за остатъка от сезона, защото виждаш на какво равнище си и върху какво още би трябвало да работиш “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР