Наказват се също и шофиращите прекалено бавноНаказанието се прилага от

...
Наказват се също и шофиращите прекалено бавноНаказанието се прилага от
Коментари Харесай

Гърция конфискува автомобили за превишена скорост

Наказват се също и шофиращите прекомерно постепенно
Наказанието се ползва от март, към този момент има опарени и чужденци

700 евро може да ви коства противоположен завой

Тежки финансови наказания и даже конфискация на автомобила рискува всеки, който кара с превишена скорост в Гърция. 
До изземване напревозното средство се стига, в случай че сте настъпили газта с повече от 60 км/ч над разрешеното в обитаеми места и с над 70 км/ч - отвън обитаеми места. При шофиране по автомагистралата с 220 км в час лидерът още веднъж остава без автомобил.

Крутата мярка се ползва от март и към този момент има много опарени от нея, в това число и чужденци.

Конфискуваните коли се продават на търг като със 70% от получената при продажбата сума се финансира фондът за сигурност на придвижването. Останалите 30% влизат в касата на локалната полицията.

Гръцкото законодателство не планува наказания единствено за водачи, които надвишават рестриктивните мерки на скоростта, само че и санкционира тези, които карат постепенно.

80 евро санкция заплашва всеки лидер на МПС в Гърция, в случай че кара под допустимата скорост по автомагистрала. Правилникът за придвижване по пътищата показва оптималното ограничаване на скоростта по автомагистрали и скоростни пътища, която е 130 км/ч (110 км/ч за товарни автомобили), само че също по този начин показва ограничаването на минималната скорост. Тя е 70 км/ч по магистрален път.

Знаците за минимална скорост са сини, а тези за оптималната са червени и бели.

Друго нарушаване, за което пътуващите може да не подозират, че заплашва със солена санкция, е правенето на противоположен завой. Тази маневра крие риск да бъдат нарушени по едно и също време няколко правила, а наказванията варират според от провинението, като могат да доближат до 700 евро санкция.

Обратните завои в Гърция са позволени единствено на избрани места по пътя.

Непозволените противоположни завои се правят най-често в градската среда - на централните булеварди, като доста водачи прибягват до маневрата, с цел да избегнат задръстени пътища по време на час пик. Така обаче заплашват своя живот, както и този на другите участници в придвижването.

Обратният завой е строго неразрешен според разпоредбите за придвижване по автомагистрали, скоростни пътища и тунели и, несъмнено, където има единична или двойна непрекъсната разграничителна линия на пътната настилка. Законът планува 700 евро финансова глоба за осъществяване на противоположен завой на автомагистрала, скоростен път и в тунели.

Взимат и книжката за 30 дни
100 евро санкция за пиянство на кафе зад кормилото
Същата е глобата и за говорене по телефона



Глобата за пиянство на кафе, до момента в който шофирате, е 100 евро - колкото и в случай че говорите по телефона зад кормилото.

Кафето не принадлежи към категорията на алкохолните питиета, които са неразрешени за водачите, само че пиенето му зад кормилото може да ви коства солена санкция - 100 евро.

Законът за придвижване по пътищата задължава водачите на транспортни средства да не се разсейват с други действия при ръководство на транспортното средство, с цел да са в положение да правят нужните маневри във всяка обстановка.

Когато едната ръка на лидера е заета с нещо друго от шофирането - да вземем за пример да държи чаша с кафе или пък мобилен телефон, способността му да реагира е още по-ограничена. Затова законът не разрешава сходни „ отклонения “, като пиенето на кафе се санкционира с административна санкция от 100 евро и лишаване на място на шофьорската брошура за период от 30 дни.

Същото е наказването и при говорене по телефона зад кормилото. Имайте поради, че е неразрешено и потреблението на нормално handsfree устройство. За да употребявате телефона си до момента в който шофирате би трябвало задъжително да ползвате bluetooth устройство.

Придружители пътуват с 50% отстъпка на ферибот
Специални условия и понижения за почиващи хора с увреждания
Кучета водачи се позволяват гратис



Над 200 гръцки плажа са оборудвани със уреди за достъп за хора с увреждания.

Нови услуги, специфични условия и понижения предлага Гърция за искащите да почиват в страната хора с увреждания.

Например доста археологически забележителности, измежду които и прословутият Акропол в Атина, са оборудвани с асансьори за инвалидни колички.

Над 200 гръцки плажа пък разполагат с съвременни уреди за свободен достъп до пясъчната линия за хора с двигателни проблеми. На 147 плажа е конфигурирана системата Seatrac, която спуска в морето хората с увреждания, с цел да могат да плуват.

Придвижването около брега също не е проблематично, защото са сложени рампи на пясъчната линия и по крайбрежните алеи.
Повечето огромни фериботи са оборудвани със общоприети функционалности за пасажери с лимитирана пъргавина, незрящи или с нарушено зрение хора, както и пасажери с повреден слух. Фериботните компании в Гърция оферират 50% отстъпка от цената на билетите за пасажери с увреждания, както и за билетите за техните придружители. За по-дълги пътувания гръцките фериботи разполагат с каюти, подобаващи за хора с инвалидни колички. Бутоните на асансьорите нормално са написани и на брайлова писменост за облекчение на незрящите пасажери.

Хората с увреждания могат да вземат на фериботите и животни придружители, които пътуват гратис. Кучетата водачи обаче би трябвало да бъдат на каишка и да имат съответните документи, с цел да могат свободно да обитават на борда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР