Наказание Лишаване от свобода“ за срок от 8 години присъди

...
Наказание Лишаване от свобода“ за срок от 8 години присъди
Коментари Харесай

8г. затвор за рецидивист нападнал, душил и удрял момиче в Дупница, за да вземе телефона и

Наказание „ Лишаване от независимост “ за период от 8 години присъди Окръжен съд – Кюстендил, като призна подсъдимия Любен Д. за отговорен в обир, при изискванията на рисков рецидив. Подсъдимият призна всички обстоятелства и условия от обвинителния акт, импортиран от Окръжна прокуратура, като се съгласи да не се събират доказателства за тях. Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като в началото наложеното от Окръжен съд наказване „ отнемане от независимост “ за период от 12 година, се редуцира с 1/3 до 8 години отнемане от независимост, което следва да се търпи при първичен „ непоколебим “ режим.
Съдът, под председателството на арбитър Йоланда Цекова в състав с двама правосъдни заседатели признава подсъдимия Любен Д. / на 42 години, осъждан / за отговорен в това, че на 22. 12. 2022 година, към 00. 05 часа, в гр. Дупница, ул. “Св. Георги “, наоколо до филиала на центъра за Спешна здравна помощ при МБАЛ „ Св. Иван Рилски “, е лишил непознати движими движимости - мобилен телефон, с обща стойност на отнетото 231. 64 лв. от владението на притежателя / момиче на 17 година / с желание незаконно да ги присвои, като за това е използвал мощ (пострадалата била стискана за шията и блъскана на земята, след което й били нанесени и удари с юмруци в лицето) и действието съставлява рисков рецидив.
Съдът приспада времето, през което подсъдимият Любен Д. е бил арестуван за 24 часа и с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, считано от 29. 12. 2022 година до влизане в действие на присъдата.
Присъдата може да се апелира или стачкува пред Софийския апелативен съд, с въззивна тъжба или въззивен митинг, в 15-дневен период

В. Петров


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР