Наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца с

...
Наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца с
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, прегазил мъж в инвалидна количка

Наказание " отнемане от независимост " за период от 6 месеца с тригодишен изпитателен период постанови Окръжният съд в Кюстендил за пътно произшествие, при което е умрял мъж в инвалидна количка, откакто бил блъснат от автомобил, оповестиха от съда.

Съдът е признал Б. И. (60 г.) за отговорен в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, като е предизвикал по несъобразителност гибелта на Б. Б.(58 г.). Инцидентът е станал през ноември 2019 година, към 18:00 часа, по пътя сред селата Копиловци и Шишковци, община Кюстендил. По данни на проверяващите случая, мъжът, който се е придвижвал с механична инвалидна количка, е бил облечен с тъмни облекла и се е движел по средата на пътното платно. Той е бил консуматор на Дома за хора с увреждания " Ильо Войвода " в Кюстендил. Шофьорът на лекия автомобил пък се е движел с позволена скорост.

След произшествието водачът на автомобила е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на потърпевшия, прецизираха от съда. Въпреки това блъснатият мъж е умрял още същия ден.

Съдът наложи на подсъдимия и наказване " отнемане от право да ръководи МПС " за период от 6 месеца, а присъдата може да се стачкува и апелира пред Софийски апелативен съд в 15 - дневен период, допълниха от съда. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР