Наказание лишаване от свобода“ за срок от 3 години получи

...
Наказание лишаване от свобода“ за срок от 3 години получи
Коментари Харесай

Мъж с 20 присъди за кражби и грабеж получи пореден престой в затвора

Наказание „ отнемане от независимост “ за период от 3 години получи 44-годишен мъж от село Победа, област Добрич, за опит за обир, осъществен при изискванията на рисков рецидив. Той е признал виновността си и е сключил е съглашение с прокуратурата, което бе утвърдено от Окръжния съд в Добрич.

Страните по делото одобряват за несъмнено открито, че на 9 април т.г. в село Победа подсъдимият е лишил от гражданин на същото село 358.44 лева, като използвал за това мощ и действието му останало незавършено по независещи от него аргументи.

Потърпевш от закононарушението бил 83-годишен мъж, който на същата дата взел пенсията си, а след това седнал да се почерпи в заведение, в което бил и подсъдимият. След известно време възрастният човек решил да се прибира и тръгнал към дома си дружно със собствен прочут. 44-годишният поел след тях, изчакал до момента в който двамата се разделят и когато 83-годишният останал самичък на пътя го блъснал в тил. Пострадалият паднал напред, а причинителят опитал да измъкне портфейла от джоба на якето му.

Грабежът бил предотвратен от хора от селото, които чули виковете на потърпевшия и се притекли на помощ. Хванали причинителя и го издърпали встрани от възрастния човек, само че той съумял да се измъкне и хукнал да бяга. За случилото се била известена полицията и мъжът бил арестуван.

Пред съда той удостовери, че се признава за отговорен и увери, че е подписал непринудено съглашението, склонен е с неговите клаузи и се отхвърля от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

44-годишният мъж, който към този момент е осъждан 20 пъти, ще търпи наложеното му в този момент наказване при първичен непоколебим затворнически режим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР