Наистина съм оптимист, че сега навлизаме в нова фаза, където

...
Наистина съм оптимист, че сега навлизаме в нова фаза, където
Коментари Харесай

Буяр Османи е оптимист за приемането на Северна Македония в ЕС

Наистина съм оптимист, че в този момент навлизаме в нова фаза, където топката е на наша страна и имам вяра, че жителите ще схванат значимостта на момента, в който се взема решение ориста на страните в избрани моменти и това е един от тези моменти, когато се дефинира посоката на придвижване на страната, когато сме в повратна точка, дали ще навлезем в интервал на изолираност или в интервал на ускорена интеграция в Европейски Съюз.


Това съобщи външният министър на районен съд Македония Буяр Османи пред агениця МИА в края на работното си посещаване в Брюксел. Сега, споделя Османи, отговорността е на всеки един от нас, всеки политик, всеки народен представител и всеки жител. „ Доминиращото мнение е, че има необикновена смяна в позицията на Европейски Съюз по отношение на нуждата от разширение. За страдание беше нужна война, с цел да се увеличи това схващане, само че това схващане е налице. Нагласата е, че не знаем какъв брой дълго ще продължи тази отворена врата и по тази причина е значимо всеки да разпознае момента “, уточни Османи.

Той акцентира, че всички тук в Брюксел споделят, че в този момент е моментът и геополитическият подтекст, от който би трябвало да се възползваме, тъй като не се знае по кое време още веднъж ще се сътвори такава среда. „ Това в този момент прави нашата отговорност още по-голяма да достигнем до всеки дом и всеки жител и да им кажем какво следва, в случай че изберем едната посока, и какво, в случай че изберем другата посока “, добави Османи.

В Брюксел показа концепцията на Скопие за повече интеграция преди участието, като метод за поддържане на доверието в Европейския съюз. „ Това не е някакво различно съглашение и ние сме по-шумни, откогато Шарл Мишел сподели, че 2030 година е годината, в която ще станем членка. За нас е доста значимо постепенно да се интегрираме в европейския пазар до 2030 година, да имаме достъп до фондовете на Европейски Съюз и да седнем на масата, където те основават политики, добави Османи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР