Наистина ли връзката между родителите и децата оказва толкова голямо

...
Наистина ли връзката между родителите и децата оказва толкова голямо
Коментари Харесай

Daddy issues: Как отношенията между дъщеря и баща влияят на връзката ѝ с партньорите

Наистина ли връзката сред родителите и децата оказва толкоз огромно въздействие върху бъдещите взаимоотношения на подрастващите? Отговорът по-скоро е да. Ако връзките с родителите са положителни, е по-вероятно децата да имат здрави връзки в бъдеще. Както и противоположното. Все отново приказваме за междинни стойности и постоянно може да има изключения.

Преживяванията в детството играят значима роля при оформянето на желанията и родителските модели могат да управляват избора на сътрудник.

Дъщерята, която има пълноценна връзка с татко си, нормално е по-доверчива, по-сигурна и по-удовлетворена в сантименталните си връзки, в сравнение с дъщерята с проблематична или дистанцирана връзка с татко си.

Жените, които израстват със смислени и разговорливи взаимоотношения с бащите си, вършат по-добър избор във връзка с това с кого излизат, с кого спят и за кого се женят. За страдание се следи и противоположното събитие. 

Когато дъщерите не порастват одобрени и приети от бащите си, те могат да страдат от ниско самочувствие и да създадат неприятен избор в живота си.  Те могат да станат нуждаещи се, вманиачени във връзката и постоянно търсещи валидация от колегата си.

Момичетата, които порастват с прочувствено недосегаем татко , постоянно развиват държание на тревожна обвързаност, живеейки в положение на боязън и съмнение . Тъй като връзката с бащите ни основава филтъра, с който гледаме на себе си и на тези, които обичаме, тя оцветява връзките ни с другите и въздейства върху значимите решения, които вземаме в живота си.

Децата, на които се споделя, че не са значими, не престават да приоритизират живота на другите и да не помнят за своя личен.  Това може да докара до привличане на мъже, които ги карат да се усещат по-малко значими. 

Нашият татко е нашият първи образец за това какво е да си мъж и, било то позитивно или негативно, той е стандартът, по отношение на който ще бъдат измервани всички останали мъже.

Ако сте имали татко, който е леден и дистанциран, вие не знаете по какъв начин да се свържете с мъжете по различен метод . Избирате мъже, които са студени и дистанцирани, тъй като с това сте привикнали. Казано на елементарен език, ние сме склонни да избираме сътрудници с характерности, сходни на нашите татковци, което може да се окаже доста неприятна вест, в случай че той не ни цени, поддържа, предизвиква и почита.

Нараняващите думи, изречени от бащата, могат да оставят дълбоки белези и да основат грозни патета, които не знаят, че са красиви лебеди . Ето какъв брой основна е връзката сред тази родителска фигура и бъдещите любовни връзки на момичето.

Истината е, че отрицателните прекарвания в детството оставят сериозна контузия и е доста мъчно тя да бъде преодоляна. Първата стъпка за това е осъзнаването. Важно е всяка жена, която схваща, че има проблем със основаването на здрави и продължителни връзки, да потърси източника за това. Оттам нататък помощта на експерт е най-хубавото решение, което може да бъде взето.

Всяка жена заслужава да бъде щастлива и да има до себе си обичащ и грижлив мъж. Не позволявайте нездравословните връзки с бащинската фигура в детството да въздействат на бъдещите ви връзки.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР