Наистина ли познавате потребителите? Проучванията и разговорите с хората, с

...
Наистина ли познавате потребителите? Проучванията и разговорите с хората, с
Коментари Харесай

Бъдете първия си клиент!

Наистина ли познавате потребителите? Проучванията и диалозите с хората, за основаване на потребителския профил, може да ви отговори на въпроса. Разсъждавайте по този метод – в случай че сега сте на 30, само че създавате артикул за 65-годишни, евентуално би било добре да поговорите с тях, с цел да разберете какви са техните потребности и по какъв начин бихте могли да ги удовлетворите с предлагането си.

Ако приемате самите себе си за ваш първи клиент, това също може да ви спести маркетингови разноски.

Обслужете първо себе си

Правейки изследването си за тази публикация, се свързах с доста бизнесмени, които одобряват себе си като първи клиенти. Джули Хоут, създател на No Flap Ear Wrap, е една от тях. „ Първоначално нямах желанието да върша бизнес “, показа ми тя. „ Просто се търсех метод да предпазя кучето ми Арчър, откакто претърпя интервенция на ухото. Носеше първообраз на No Flap Ear Wrap, когато го заведох на при ветеринаря, който беше доста впечатлен и ме посъветва да пусна продукта си на пазара. “

Думите на Джули демонстрират какъв брой е значимо първо да си личен клиент. Мислейки за потребностите на личното си куче и желанието ѝ да му помогне, тя е създала напълно нов артикул. Също по този начин, намирането на решение на даден проблем може да се окаже началото на цялостен един бизнес.

Покажете продукта на околните си

Ако вие сте първият клиент на компанията си, евентуално имате близки със сходни на вашите ползи, които също да употребявате като първи клиенти. Всъщност точно те могат да играят ролята на фокус групи. Когато за първи път чух за това, бях песимистичен, тъй като въпреки всичко група непознати, тестващи един артикул, дават по-добри данни.

Благодарение на изследване на The Qualitiative Report започнах да трансформирам мнението си.  В него се споделя, че „ другарските групи “ могат да дават по-стойностна информация.

Това изказване разрешава да въвлечете приятелите си в процеса по лансиране на идващия ви артикул, с цел да съберете повече данни за усещанията и възприятията на потребителската база, която бихте имали. Времето, ресурсите и силата, които можете да спестите, са скъпи.

И още веднъж – не забравяйте за себе си

След като компанията ви проработи, е доста елементарно да забравите самото начало. Не губете вероятността. Добър образец за това са основателите на Airbnb, Джо Гебия и Брайън Чески. В ученическите си години двамата отдавали чартърен въздушни матраци, с цел да печелят средства от неизползваеми в техния дом предмети. Днес, както към този момент знаем, Airbnb е доста повече от това.

Компанията е извънредно известна по целия свят и скоро ще стане обществена. Въпреки че платформата към този момент предлага доста повече от наемане на въдушни матраци, не е не запомнила за първите си стъпки и до през днешния ден продължава да предлага на потребителите да печелят от неизползваеми в техния дом предмети.

Продължавайте!

Да влизате в ролята на собствен личен клиент е огромно предимство за бизнеса. Въпреки че е мъчно, в случай че можете да изградите цяла компания към вашите лични потребности, има огромна възможност да се окаже, че с концепцията си ще удовлетворите потребностите и на доста други хора.

По материал на Entrepreneur.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР