Наистина ли малоимотното лице Данаил Николов, на когото шефът на

...
Наистина ли малоимотното лице Данаил Николов, на когото шефът на
Коментари Харесай

ГЕРБ пита Асен Василев и Бойко Рашков: Изведен ли е извън страната Данаил Николов, на когото Спецов е прехвърлил фирма с дългове?

 Наистина ли малоимотното лице Данаил Николов, на който шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов трансферира своя компания с 1,5 млн. лева задължения, е изведен от страната малко откакто се разчува за договорката. Това попитаха кандидат-депутатите от ГЕРБ Александър Иванов и Тома Биков, които през днешния ден отидоха на финансовото министерство.

" В духа на необятно прокламирания девиз за транспарантно и честно ръководство, чакаме отговор на този въпрос от и. Въпросът е извънредно сериозен, тъй като сега на Спецов е делегирана отговорност да ревизира редица огромни компании в страната. Задължително изискване за подобен инспектор е да има чисто минало “, безапелационен бе Биков. Той се учуди, че на днешния доклад в Министерския съвет от държавното управление не са дали съответни отговори за компаниите на Румен Спецов.

" От медиите ние разполагаме с контракта сред Данаил Николов и Румен Спецов. В него ясно е записано, че продавачът е уведомил купувача за задълженията на сдружението и всички процедури против компанията. Документите са подписани пред нотариус, няма причина да се съмняваме в истинността им “, изясни Александър Иванов. Според него Данаил Николов е бил употребен като бушон за прекачване на задлъжняла компания, само че изрази подозрение, че е бил осведомен с действителното финансово положение на компанията.

" Ето за какво ние чакаме от да каже дали ревизира тази договорка на Спецов, разкрили ли са Данаил Николов, питали ли са го дали е знаел за задълженията на компанията? По думите и на финансовия, и на икономическия министър – шефът на Национална агенция за приходите е добър експерт. Ние нямаме подозрение в харвардската им преценка, само че дано въпреки всичко да придвижат случая до способените органи. Затова и в този момент ще оставим в МФ въпросния контракт “, приключи Тома Биков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР