Нахутът е едно от първите култивирани от човека растения. В

...
Нахутът е едно от първите култивирани от човека растения. В
Коментари Харесай

10 невероятно неща, които ще се случат с тялото ви, ако хапвате всеки ден нахут

Нахутът е едно от първите култивирани от индивида растения. В България нахутът е по-известен като леблебия . Представител е на семейство Бобови и е богат източник както на фибри, по този начин и на други скъпи за организма субстанции. Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че хапвате по една чаена чаша всеки ден:

1. Ще отслабнете.

Нахутът е съвършен избор за хората, които се борят с килограмите. Благодарение на протеините и фибрите, които се съдържат в него, нахутът ще ви обезпечи възприятие за задоволеност и ще предотврати преяждане.

2. Ще заздрави костите ви.

Нахутът е отличен източник на манган, магнезий, калций, желязо, цинк, витамини К и А. Всички тези съставки са значима причина за растежа на костите, тяхната минерализация и производството на колаген.

3. Ще направи кожата ви по-хубава.

Витамини C, E, и K, които се съдържат в нахута, са доста значими за типа и здравето на кожата. С тяхна помощ раните заздравяват по-лесно, понижават бръчките, предотвратяват изсушаването на кожата и я защищават от нездравословните слънчеви лъчи.

4. Ще понижи равнищата на кръвната захар.

Нахутът е богат на фибри и белтъчини, които се борят сполучливо с високата кръвна захар и предотвратяват бързото й повишаване след хранене. Това от своя страна е основен фактор в битката с диабета. Магнезият и цинкът понижават риска от развиване на диабет вид 2.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР