Наградиха полицаите, хванали мъж без книжка, откраднал три коли за

...
Наградиха полицаите, хванали мъж без книжка, откраднал три коли за
Коментари Харесай

Наградиха полицаите, хванали мъж без книжка, откраднал три коли за два дни

Наградиха служителите на реда , хванали мъж без брошура, откраднал три коли за два дни в Търговище, оповестиха от полицията.
 Министерство на вътрешните работи
В кабинета на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Мариан Михайлов бяха наградени двама млади чиновници на група „ Охрана на публичния ред “ към бранш „ Охранителна полиция “.

С негова заповед Славомир Славов и Весимир Добрев бяха отличени с „ Писмена хвалба “ за проявен висок професионализъм и предвидливост при осъществяване на служебните си отговорности.

Лично ст. комисар Михайлов връчи на младите си сътрудници благодарствени грамоти, като ги поздрави за достойното държание и им пожела да заслужат още доста награди по време на службата си. На церемонията участва и директният началник на отличените - началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Светлин Петев.

Славомир Славов и Весимир Добрев работят в патрулно-постовата активност на Районното ръководство малко повече от две години: 26-годишният Славомир - като лидер на патрулен автомобил, а 23-годишният Весимир - като служител на реда.
 Министерство на вътрешните работи
Те двамата били дежурен екип със длъжностен автомобил в нощта на 20 против 21 септември. При един от осъществените от тях обходи - към 01:15 часа на 21 септември, забелязали необикновени маневри от страна на лидер на движещ се по бул. „ Александър Стамболийски “в посока бул. „ Трайчо Китанчев “ автомобил „ БМВ “, откакто видял полицейския патрул.

Полицаите Славов и Добрев навреме са спрели по съответния подобаващ тирада автомобила за инспекция. На място открили, че той се ръководи от 24-годишен лидер, който не имал удостоверение за ръководство на МПС.

В хода на инспекцията било открито още, че лидерът е лишил незаконно автомобила същата вечер в централната част на града. Бил му е формиран акт за определяне на административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, и е бил задържан.

По този метод с помощта на проявените от двамата млади служители на реда зоркост, предвидливост и професионализъм , те са предотвратили теоретична заплаха от пораждане на пътен случай в късните часове на нощта с автомобил, ръководен от недееспособен лидер.
 Министерство на вътрешните работи
Същият е бил  арестуван за период до 24 часа. В хода на следствието е открито, че предходният ден този лидер е лишил незаконно и други два автомобила , паркирани на разнообразни места в регионалния град.

Вечерта колите са били открити оставени от него на две улици в града, без установени по тях неналичия или нанесени материални вреди. Установено е, че 24-годишният се е възползвал от обстоятелството, че колите са били оставени отключени, с контактните ключове на таблата.

По случаите се водят следствия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР