Награденият с Оскар режисьор на филма Паразит Бонг Джун-хо призова

...
Награденият с Оскар режисьор на филма Паразит Бонг Джун-хо призова
Коментари Харесай

Режисьорът на „Паразит“ иска разследване за смъртта на актьора Ли Сун Кюн

Награденият с " Оскар " режисьор на кино лентата " Паразит " Бонг Джун-хо прикани за публично следствие на повода за гибелта на артиста Ли Сун Кюн.   48-годишният Ли беше открит мъртъв в колата си на 27 декември 2023 година в Сеул.

Смъртта на артиста беше избрана като самоубийство след полицейско следствие за използването на опиати от негова страна, напомня Euronews.   Ли завоюва интернационална популярност с присъединяване си във кино лентата на Бонг от 2019 година " Паразит ".

В конференция, излъчена по националната телевизия на Южна Корея през вчерашния ден, режисьорът дружно с група интелектуалци и представители на креативните среди попитаха за какво полицията неведнъж е призовавала Ли в наличието на телевизионни камери и дали не е изтекла непозволено информация за следствието към медиите.

Те също по този начин сложиха въпроса дали медиите не са създали прекомерно сензационни репортажи за персоналния живот на Ли, които не са свързани с следствието за опиати.   " Призоваваме съответните длъжностни лица да проверяват напълно дали е имало проблеми със сигурността на информацията в полицейското следствие ", се споделя в изказването. Те приканиха още за преразглеждане на законите за отбрана на човешките права при наказателни следствия.

Преди гибелта си Ли стана обект на таблоиден скандал, обвързван с полицейска инспекция за опиати, в която се твърди, че е използвал противозаконни опиати в жилището на барманка. Той заведе дело против двама души, измежду които и домакинята, потвърждавайки, че са го изнудвали.

  Законите за опиатите в Южна Корея са изключително строги и закононарушенията нормално се санкционират с до 14 години затвор.

Освен това, страната от дълго време е преди всичко по брой самоубийства. Тя претърпя поредност от самоубийства на известни персони, в това число к-поп звезди, видни политици и бизнес ръководители.

Причината за множеството от тях са офанзиви в медиите и поредност от дейности на кибертормоз, добавя Euronews.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР