Награда за екипа на Школо“ за Стартъп на годината“ 2017

...
Награда за екипа на Школо“ за Стартъп на годината“ 2017
Коментари Харесай

Британската Juniper Education придобива българската Школо

Награда за екипа на „ Школо “ за „ Стартъп на годината “ 2017 от БАИ: Витан Иванов, Росен Николов, Симен Предов, Александър Стоянов, Любомир Ваньов.

Британската просветителна платформа Juniper Education е придобила напълно българското сдружение " Школо ", през което работи едноименният бранд Shkolo. Двете компании имат сходна активност и създават програмен продукт за просветителни институции - Juniper Education е най-големият снабдител на такива решения и услуги във Англия. Shkolo от своя страна се употребява от над 1700 просветителни институции в България.

През 2023 година приходите на сдружението " Школо " са малко над 3 млн. лв., споделят от компанията. Сделката е за 100% от компанията, която към този момент е еднолично акционерно сдружение.

Съоснователят на платформата и неин шеф - Любомир Ваньов, разяснява пред " Капитал ", че макар придобиването на Shkolo българското сдружение ще продължи да оперира независимо. Повече информация се чака през идващите месеци, само че към този момент платформата ще се развива като екип в България. В момента чиновниците са към 70. Той прибавя, че не се чакат промени след продажбата на Shkolo и клиентите в страната ще продължат да получават поддръжката, отношението и нововъведенията, с които са привикнали и чакат от екипа на компанията. От платформата отхвърлят да назоват сумата по договорката за придобиване.

На въпрос от кое място идва повода за интереса на Juniper Education към българската компания съоснователят на Shkolo разяснява, че " платформата е пазарен водач в България измежду софтуерните решения за цифровизация на образователните заведения, а също и на чудесно европейско равнище ". Затова, споделя Ваньов, " интернационалните пазари са разумна последваща стъпка в тяхното развиване ".

Откъде идва английският интерес

Управителят на българската компания споделя още, че задачата на Shkolo е да помогне на учители и шефове да прекарват повече време върху работата с деца и по-малко в администрация. Това, добавя той, " пасва идеално " на услугите, които Juniper предлага във Англия.

Главният изпълнителен шеф на Juniper Education Крис Скарт споделя в изказване, че Shkolo е значима част от софтуерните артикули, които английският снабдител предлага. Допълва, че българската платформа добавя софтуерните решения на Juniper, които са " избор на над 50% от учебните заведения във Англия ". За него присъединението на Shkolo е " неповторима опция " за тях, с която може да се сътвори " гама от услуги, ориентирани към образованието ", и добавя задачата на Juniper Education.

 

Инфо: " Капитал "

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР