Нагласите сред инвеститорите в Германия неочаквано се подобриха този месец,

...
Нагласите сред инвеститорите в Германия неочаквано се подобриха този месец,
Коментари Харесай

Настроенията на инвеститорите в Германия неочаквано се подобряват през декември

Нагласите измежду вложителите в Германия ненадейно се усъвършенстваха този месец, проправяйки път за очаквания, че най-голямата стопанска система в Европа може да се стабилизира. Това съобщи Блумбърг, базирайки се на най-новото изследване на Центъра за европейски стопански проучвания Цет Е Ве (ZEW).

Индикаторът на Цет Е Ве, отчитащ настроенията измежду немския бизнес, се увеличи от 9,8 пункта през ноември до 12,8 пункта през декември, отбелязвайки пети следващ месец, в който нараства. Икономисти предвиждаха индикаторът да отслабне по отношение на равнището си през ноември.

Оценката за настоящата обстановка също леко се усъвършенства през декември до минус 77,1 пункта по отношение на минус 79,8 пункта през предходния месец, съобщи Ройтерс.

" Въпреки актуалната бюджетна рецесия, оценката на обстановката и икономическите упования в Германия още веднъж леко се покачиха “, уточни в изказване президентът на Цет Е Ве Ахим Вамбах. " За това способства фактът, че делът на респондентите, които чакат Европейската централна банка да понижи лихвите в средносрочен проект, се е удвоил “, прибавя той.

След като лихвите доближиха рекордно високи нива, Европейската централна банка евентуално е завършила с цикъла на лихвени покачвания, като вложителите се концентрират по кое време ще стартира цикъл на намаление на лихвите.

Очаква се президентът на институцията Кристин Лагард да даде насоки по отношение на вероятността за понижаване на лихвите в изявление след съвещание по паричната политика на ЕЦБ в четвъртък, 14 декември.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР