Нагласите през август на инвеститори и анализатори относно икономическото развитие

...
Нагласите през август на инвеститори и анализатори относно икономическото развитие
Коментари Харесай

Отчитат влошаване на инвеститорските нагласи в еврозоната

Нагласите през август на вложители и анализатори по отношение на икономическото развиване в еврозоната означават известно оттегляне за втори следващ месец вследствие на повишаване на опасенията, свързани с стопанската система на Съединени американски щати и вероятното отрицателно отражение на разширяващия се скандал в Германия, прочут като "дизелгейт ", във връзка със софтуерната операция на индикаторите за нездравословни газови излъчвания на дизеловите коли. Това демонстрира изследване на основаната във Франкфурт компания за пазарни проучвания Sentix, съобщи БНР.

Индексът на инвеститорското доверие се намали през август до тримесечно дъно от 27,7 пункта по отношение на 28,3 пункта през юли, до момента в който финансовите пазари чакаха показател на равнище от 27,8 пункта. Това съставлява едва негово намаляване за втори следващ месец, откакто през юни показателят на инвеститорското доверие набъбна до близо 10-годишен връх от 28,4 пункта (най-високо равнище от юли 2007-а година).

Индексът Sentix, измерващ настоящата икономическа обстановка в еврозоната се увеличи през август до нов близо 10-годишен връх от 40,0 пункта по отношение на 37,3 пункта месец по-рано (най-високо равнище от ноември 2007-а година), само че в това време показателят на инвеститорските настройки в бъдеще се намали внезапно от 19,8 пункта до равнище от 16,0 пункта.

Става все по-ясно, че възходящият стопански подтик към този момент мина най-високата си точка, се показва в изказване на компания Sentix, чието изследване се употребява постоянно като знак за бъдещите стопански развития.

Инвеститорските настройки се намаляват в световен проект с оглед най-много на утежняването им в Съединени американски щати за пети следващ месец, добавя основаната във Франкфурт компания за пазарни проучвания. Индексът на инвеститорското доверие в Съединени американски щати спадна през август до 14,1 пункта от 14,8 пункта през юли, защото вложителите са все по-предпазливи по отношение на представянето на американската стопанска система макар хвалбите президента Доналд Тръмп за неговия "успех ".

Аналогичният показател за Германия пък се намалява за трети следващ месец до 33,2 пункта от 37,5 пункта през юли най-много заради срив на инвеститорските упования до 5,75 пункта от 12,5 пункта на фона на засилващите се опасения към така наречен "дизелгейт ", засягащ огромните немски автомобилни компании.

Германските инвеститорски настройки също бележат внезапно утежняване, защото абсурдът в автомобилната промишленост като че ли стартира да убива икономическата конфигурация. Кризата във значимата автомобилна промишленост е отрицателен сигнал за вложителите, означи компанията Sentix.

В същото време основаната във Франкфурт компания за пазарни проучвания охлади упованията за идна бърза смяна в паричната политика на Европейската централна банка, базирайки се на спад в инфлационния напън през актуалната година и на вероятните опасенията за понижаване на инвеститорски упованията за представянето на американската и на немската стопански системи. И двете трендове евентуално ще накарат президентът на ЕЦБ Марио Драги да остане внимателен, показва компанията Sentix.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР