Нагласите на работодателите към хората с увреждания се променят, а

...
Нагласите на работодателите към хората с увреждания се променят, а
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Променят се нагласите към хората с увреждания

Нагласите на работодателите към хората с увреждания се трансформират, а пазарът на труда изпитва остра потребност от фрагменти. Това съобщи в студиото на „ Денят стартира “ Гълъб Донев - секретарят по обществени политики и опазване на здравето към президента. Той разяснява форума за заетостта на хората в неравностойно състояние, проведен от президента Радев.

Няма връзка сред форума за заетостта на хората с увреждания и митинга на майките с деца увреждания, съобщи Гълъб Донев. Форумът се приготвя от седем месеца насам, добави той, като на него е реализиран цялостен консенсус.
Гълъб Донев, секретар по обществени политики и опазване на здравето към президента: За да може да се реализира задачата, която сме си сложили - по-голяма претовареност на хората с увреждания - не може да се реализира без разговор. Президентът беше този, който прикани при откриването на кръглата маса всички участници да бъдат градивни и виновни, да бъдат съпричастни към проблемите, които дискутират. Това се резервира от самото начало.
Трябва да се откри салдото сред тласъци и наказания при наемането на хора с увреждания, съобщи Донев. По думите му 445 хиляди души получават обществена пенсия, само че малко на брой от тях работят.
Гълъб Донев, секретар по обществени политики и опазване на здравето към президента: Има предубеждения и от двете страни. Бариери съществуват и пред хората с увреждания, и пред работодателите. Работодателите не постоянно добре схващат хората с увреждания, когато наемат сходни хора.  Заетостта на хората с увреждания: Как се работи в текстилна фабрика? Заетостта на хората с увреждания: Как се работи в текстилна фабрика?
Президентът Румен Радев разгласи, че ще учреди годишни награди за бизнеса и просветителните организации, които интегрират пълноценно хората с увреждания....

По думите на Донев постоянно се случва хора с увреждания, които са изгубили професионалната си подготовка поради увреждането си, да не желаят да се преквалифицират. Ключово е те да се квалифицират в сфери, които се търсят от работодателите.
 Радев: Да се построи среда, в която хората с увреждания да се усещат почтени Радев: Да се построи среда, в която хората с увреждания да се усещат почтени
Да се построи среда, която да разреши на хората с увреждания да се усещат почтени и пълноценни жители - за това прикани президентът Румен Радев н...

Президентът ще направи форума годишно събитие, ще бъдат учредени и годишни награди, с които ще се отличават предприятия, просветителни институции и общини, които наемат хора с увреждания. Целта на това е да има проследимост на резултатите, както и да се поощрят сходни практики добави Донев. Критериите и индикаторите ще бъдат създадени в най-скоро време от контактната група към администрацията на президента.
Гълъб Донев, секретар по обществени политики и опазване на здравето към президента: Променят се настройките към хората с увреждания. Факт е, че пазарът на труда изпитва остра потребност от фрагменти.
Пазарът на труда и заетостта дават пред хората с увреждания опция за пълноценна интеграция, съобщи Гълъб Донев.
 Радев ще учреди годишни награди за най-успешна интеграция на хора с увреждания Радев ще учреди годишни награди за най-успешна интеграция на хора с увреждания
Президентът Румен Радев разгласи, че ще учреди годишни награди за бизнеса, трудови и просветителни организации, интегрирали най-пълноценно хора с поврежда...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР