Наесен България би могла да бъде част от Шенген. За

...
Наесен България би могла да бъде част от Шенген. За
Коментари Харесай

Министър Милков: Ако не приемем два закона в срок, ще бъдем разделени от Румъния за Шенген

Наесен България би могла да бъде част от Шенген. За да се случи това, Народното събрание би трябвало да одобри в период два закона – този за отчетност на основния прокурор и закона за промяната на органа за битка с корупцията – КПКОМПИ, съобщи служебният външен министър Николай Милков.

“Това е нужното изискване сега България да стане член на пространството без граници. Ако го извърши, ще бъде призната дружно с Румъния ”, акцентира посланик номер едно на страната ни пред Българска телеграфна агенция. Той обаче побърза да добави, че в случай че още веднъж закъснеем, съществува действителен риск да бъдем разграничени от Румъния.

Министър Милков взе през днешния ден присъединяване в Първата конференция за сигурността на Черноморския район под егидата на Кримската интернационална платформа, която се организира в Букурещ.

“Това е сериозен инструмент, който служи за канализиране на политики, за тяхното авансово приготовление по този начин, че те да бъдат взети поради от държавните управления. България интензивно взе участие в тази платформа, тъй като тя, като се изключи че разрешава продан на хрумвания, е и мощно средство за поддръжка на Украйна ”, разяснява Милков.

От трибуната на конференцията той съобщи, че България ще продължи да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Както с политически средства, по този начин и с материална помощ.

Пред Българска телеграфна агенция външният министър разяснява, че е вероятен разновидността България да даде остарялото си оръжие на Украйна в подмяна на ново западно.

„ Това са вероятни разновидности, които са предмет на по този начин наречените „ триъгълни покупко-продажби “. Предполагам, Министерството на защитата би могло да разисква когато и да е, както с наши сътрудници, по този начин и със самата Украйна, уточни Милков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР