Наемникът от руската частна армия Вагнер Михаил Антипов разказа с

...
Наемникът от руската частна армия Вагнер Михаил Антипов разказа с
Коментари Харесай

Бивш наемник от Вагнер разкри за екзекуция на пленен поляк

Наемникът от съветската частна войска " Вагнер " Михаил Антипов описа с усмивка как брутално е бил екзекутиран покорен полски доброволец .

Фрагмент от признанието му е оповестен от канала " ВЧК-ОГПУ ". Антипов попаднал във " Вагнер " от колонията . Там той излежавал присъда от 17 години за убийството на двама души. След като излежава присъдата си в ЧВК " Вагнер ", той е освободен, сходно на хиляди други сходни убийци.

Антипов си спомня по какъв начин един път " вагнеровците " заловили полски доброволец. Те съблекли боеца до долни дрехи и го отвели в тила си. Полякът обаче вървял начело и се усмихвал.

Един от наемниците попитал за какво пленникът е толкоз радостен. Той отвърнал, че няма причина за горест, тъй като е взет в плен, където ще бъде сит, държан в изолирана стая и сменен, както е планувано в Женевските конвенции. Полякът обаче не взел под внимание обстоятелството в ръцете на какви хора той е попаднал .

Наеминикът от " Вагнер " дълго време не мислеше. Той му сподели: " На колене. " И го простреля в главата . Така че ние продължихме напред. Мисля си, за какво да ги взимаме в плен? Това е войната - сподели " Вагнеровецът " като се усмихна.

" Вагнеровците " са известни с доста жестоките изтезания на бойци, сражаващи се на страната на Украйна. В началото на април в интернет стартира да се популяризира отблъскващ видеозапис на екзекуция на украински военнопленник : съветските окупатори отрязаха с нож главата на към момента живия мъж.

Военното разузнаване на Украйна знае името на окупатора, направил това зверско военно закононарушение. Украинските бойци работят за  ликвидирането на палача .
 ISW: Статутът на
ISW: Статутът на " Вагнер " в Русия остава неразбираем

Кремъл евентуално се пробва да криптонационализира съветския интернет колос " Яндекс "

През пролетта цялата страна беше шокирана от разстрела на украински военнослужещ, който беше попаднал в плен. Руснаците го гръмнаха, откакто сподели " Слава на Украйна! ". Отне известно време да се откри самоличността на мъжа, само че по-късно тя стана известна . Олександър Мациевски, снайперист от 163-и батальон на 119-а обособена бригада на ТРО в Черниговска област, е умрял от ръцете на окупаторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР