Наемническата група Вагнер“ ще бъде обявена за терористична организация, съобщи

...
Наемническата група Вагнер“ ще бъде обявена за терористична организация, съобщи
Коментари Харесай

Великобритания обявява „Вагнер“ за терористична организация

Наемническата група „ Вагнер “ ще бъде оповестена за терористична организация, заяви вътрешното министерство на Англия.

В сряда в Народното събрание ще бъде импортиран план на заповед, която ще направи нелегално членуването или поддръжката на съветската група в Обединеното кралство. „ Вагнер “ изигра значима роля в съветското навлизане в Украйна от началото му през февруари 2022 година Участва и в спорове в Сирия, Централноафриканска република, Судан и Либия, написа The Guardian.

Министерството на вътрешните работи заяви, че е взето решение за възбрана на групата според
Закона за тероризма от 2000 година
заради „ естеството и мащаба на дейностите на организацията, както и опасността, която тя съставлява за английските жители в чужбина„.

Британският вътрешен министър Суела Браверман съобщи: „ Вагнер “ е насилствена и разрушителна организация, която е работила като боен инструмент на Русия на Владимир Путин оттатък океана. “

„ Докато режимът на Путин взема решение какво да прави със основаното от него страшилище, продължаващите дестабилизиращи действия на „ Вагнер “ не престават единствено да служат на политическите цели на Кремъл. Те са терористи и тази заповед за възбрана ясно демонстрира това в законодателството на Обединеното кралство. „ Вагнер “ са взели участие в грабежи, изтезания и безчовечен убийства. Нейните интервенции в Украйна, Близкия изток и Африка са опасност за международната сигурност “, съобщи още английският вътрешен министър.

Действията на английското държавно управление идват, откакто създателят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин
почина при самолетна злополука предишния месец.
Катастрофата се случи тъкмо два месеца откакто той провежда временен въоръжен протест против военното управление на Русия.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР