Наемателят на популярния плаж на Синеморец - Устието на река

...
Коментари Харесай

Наемателят на плажа на устието на Велека ще обжалва бъдещата концесия

Наемателят на известния плаж на Синеморец - " Устието на река Велека ", ще апелира решението на държавното управление за оповестяване на процедура за отдаване му на концесия за 15 години. Решението бе взето по време на последното съвещание на третия кабинет на Бойко Борисов на 14 април, преди да подаде оставка, и казусът е, че ще приключи предварително контракта на наемателя.

Това решение за плажа на Синеморец беше следващото от серия решения за концесии на плажове, в това число с наематели все още, които да бетонират нови стопани за идващите 15 - 20 години. От 23 април то към този момент е обнародвано и процедурата може да започва. Наемателят " Уиндис ", който има съглашение с Министерство на туризма за наем до 11 ноември 2022 година, обаче ще го апелира с претекста, че е взето " въз основата на нестимулиран, необективен и подвеждащ отчет на Министерството на туризма, както и че е обнародвано в миг, в който към този момент има натрапен мораториум върху тъкмо тези дейности на Министерския съвет в оставка.

Морски плаж " Устие на река Велека " попада в територията на Природен парк " Странджа ", в рамките на " Натура 2000 ", като е един от дребното, които се стопанисват по природосъобразен метод.
Концесия по време на наем
" Уиндис " има съглашение с Министерството на туризма от 16 декември 2020 за удължение на периода на наема до 11 ноември 2022 година след промените в Закона за здравето по отношение на COVID-19.

Сега като мотив за отриването на процедурата по концесия на плажа е посочено, че се цели да се обезпечи част от морски плаж " Устие на река Велека " със наложителните действия по Закона за устройство на черноморското крайбрежие - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.

Според мнението на наемателя направената аргументация съзнателно пропуща обстоятелството, че към сегашния миг сдружението " Уиндис " има настоящ контракт за наем на морски плаж " Устие на река Велека ", според който от 2017-а до в този момент обезпечава годишно дейностите по обезпечаване на водното избавяне, по обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж. " За разлика от направеното предложение за разкриване на процедура за възлагане на част от плажа сдружението ни обезпечава наложителните действия на целия плаж ", написа в мнението на наемателя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР