Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса прие правилата, по които

...
Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса прие правилата, по които
Коментари Харесай

По 1000 лева за всички, заети с диагностика на COVID-19

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса одобри разпоредбите, по които ще се правят заплащанията за финансирането на спомагателните хонорари на медицински и немедицински личен състав, директно ангажиран с действия по наблюдаване, диагностика и лекуване на пациенти с потвърден ковид в лечебните заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове.

Размерът на тези заплащания остава неизменен и е в размер на 1 000 лв.. По 1000 лв. ще получават и работещите в лаборатории, болничната и извънболничната помощ, които директно правят действия по PCR диагностика на COVID-19.

Механизмът, по който лечебните заведения ще получават финансирането за спомагателното заплащане на личния състав, ангажиран с диагностиката, лекуването и наблюдението на пациенти с ковид, не се трансформира по отношение на разпоредбите, работили до 2020 година. В признатите правила се регламентира и заплащането по 10 лв. за слагане на имунизация против COVID-19.

Продължава и използването на всички досегашни финансови принадлежности, ориентирани към опазване стабилността на здравната система и поддръжка на работещите в нея. Гарантиране на 85 % от приходите на лечебните заведения от Здравната каса по отношение на открит базисен размер, погашение по 1000 лв. на всеки общопрактикуващ доктор, погашение на средства за работата на ДКЦ и медицинските центрове, свързани с обезпечаване и диагностика на пациенти със подозрение за ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР