Надзорният съвет на Корадо-България“ АД е одобрил предложението на Управителният

...
Надзорният съвет на Корадо-България“ АД е одобрил предложението на Управителният
Коментари Харесай

„Корадо-България“ ще плати годишен дивидент от 0.19 лв. на акция

Надзорният съвет на „ Корадо-България “ АД е одобрил предлагането на Управителният съвет на сдружението за разпределение на облагата за 2021 година, част от която да бъде употребена за погашение на дял на акционерите. Това оповестиха от производителя на стоманени панелни радиатори в  Стражица.

Предложеният брутен размер на дивидента е 0.29 лева на акция. Първата част от облагата, която е на стойност 1 316 861.40 лева, към този момент е била разпределена на акционерите на сдружението като шестмесечен дял (брутен индивидуален шестмесечен дял по 0.10 лева на акция). Това е станало според решението на изключителното общо заседание на акционерите от 15 септември предходната година. Втората част от облагата, която е в общ брутен размер на 2 502 036.65 лева, се предлага да бъде разпределена на акционерите на сдружението като годишен дял на идното общо заседание. Брутният индивидуален годишен дял е 0.19 лева за една акция.

Надзорният съвет е решил да предложи вземането на решение от общото заседание на сдружението за систематизиране на облагата за 2021 година съгласно предлагането на мениджърите.

Надзорниците са взели решение за привикване на постоянно общо заседание на акционерите.

Основен акционер в сдружението е " Корадо " - Чехия с дял от 82.56% от капитала.  Няколко други компании държат 15.41 на 100, а дребни вложители са притежатели на 2.03% от книжата с право на глас.

Дивидентът, който беше заплатен от основания в Стражица производител на стоманени панелни радиатори, за предходната година е 0.29 лева за акция, колкото е и за 2019-а, а за 2018-а - е 0.19 лв.. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР