Надзорният орган на Европейския съюз по лекарствата одобри ваксината на

...
Надзорният орган на Европейския съюз по лекарствата одобри ваксината на
Коментари Харесай

ЕС одобри ваксината срещу COVID-19 на „Валнева“

Надзорният орган на Европейския съюз по медикаментите утвърди имунизацията на „ Валнева “ против ковид в миг, в който договорът на компанията с Европейската комисия виси на косъм, съобщи Ройтерс.

„ Валнева “ се пробва да избави договорката с Европейската комисия, откакто разрешението за стартиране на имунизацията в комерсиалната мрежа беше забавено поради претенции от страна на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за спомагателна информация.

Първоначалното съглашение с Европейска комисия предвиждаше поръчката на близо 60 милиона дози.



Заради забавянето на утвърждението и поради обстоятелството, че страните членки от Европейски Съюз към този момент би трябвало да се оправят с остатъка от ваксини против ковид, Европейска комисия алармира, че желае промени в съглашението и доста понижаване на дозите , разгласи „ Валнева “ по-рано този месец.

Според изпълнителния шеф на компанията обаче, в случай че този дребен размер на доставка бъде доказан, „ Валнева “ няма да може да поддържа имунизационната си стратегия.

Говорител на френския производител през вчерашния ден съобщи, че не престават разискванията на предлагането за смяна в контракта сред Европейска комисия и страните членки. Скоро се чака и окончателното решение за утвърждение на имунизацията от европейските управляващи.

Източник: Българска телеграфна агенция


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР