Надзирателите у нас излязоха на протест. Те настояват за увеличение

...
Надзирателите у нас излязоха на протест. Те настояват за увеличение
Коментари Харесай

Служителите на затворите у нас излязоха на протест

Надзирателите у нас излязоха на митинг. Те упорстват за нарастване на заплатите и естествени условия на труд. Протестират единствено хора от системата, които сега не са на работа или чиято промяна е свършила, съобщи БТВ.

Надзирателите желаят 20% нарастване на заплатите, както и попълването на свободните щатове в системата. Те заплашват, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, ще стачкуват още веднъж през януари, когато страната ни поема председателството на Съвета на Европа.
 Снимки: ЦВЕТАН ТОМЧЕВ  Снимки: ЦВЕТАН ТОМЧЕВ  Снимки: ЦВЕТАН ТОМЧЕВ
Според Красимир Беряков от синдиката на охранителите има здания, които се охраняват от единствено един чиновник. „ На фона на интернационалния тероризъм, това не е добра. По този метод се дава опция на хора, които се трансферират от ИДИЛ към Европа да извършат дейности, които не трябва да се правят ”, разяснява още той.

Зам.-министърът на правораздаването съобщи, че не се тормози от митинга на чиновниците. „ Дори и да има митинг по време на европейското председателство, това не е нещо изключително и ужасно, от което да се тормозим ”, разяснява той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР