Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да

...
Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да
Коментари Харесай

Румен Гечев: Правителството на САЩ да плаща за самолетите, които България ще взема под наем

Надявам се всички сътрудници от останалите парламентарно показани партии да дойдат на срещата в понеделник, всички са приели поканата на. Едва ли има нещо по-важно за България сега от това какви ограничения ще набележи Народното събрание и новото държавно управление, какъв бюджет ще бъде признат за 2023 година Това са значимите неща, които интересуват хората. Това заяви проф. Румен Гечев, определен за народен представител от в 48-ото Народно заседание в предаването " Неделя 150 " по БНР. 

ще направи всичко допустимо за сформиране на държавно управление, вторият мандат има по-голям късмет, уточни той и добави, че би трябвало да бъде употребен последният късмет за кабинет с третия мандат, тъй като е по-добре да има държавно управление, в сравнение с нови избори във време на рецесии.

По думите му някакви вътрешни, а може би и външни центрове тласкат политическите партии в България, пращат ги по една пътека, която не води към решаването на националните проблеми. 

" Това ли е казусът на България - кои посланици ще участват на откриването на Народното събрание, или е това - по какъв начин ще финансираме бюджетния недостиг? Ще запазим ли обществените стратегии и отбраната за българските семейства и българския бизнес при неизбежната криза, която се обрисува? Трябва да съсредоточим вниманието си към националните проблеми, като не подценяваме уговорките на страната като член на Европейски Съюз и НАТО ", разяснява Гечев. 

Румен Гечев акцентира, че ще упорства да бъдат непокътнати обезщетенията на семействата поради високата инфлация и поддържане на избран таван на цените на артикули от първа нужда.

" Не звучи добре да се взема спомагателен дълг, само че в случай че би трябвало да избираме сред спасяването на бизнеса и отбрана на фамилиите и това да увеличим дълга с още няколко %, няма да бъде рационално. По всевъзможни европейски стандарти все още, даже и с спомагателен дълг от 4-5 милиарда лв., българската стопанска система няма да има проблеми да обслужва този дълг ", счита той. 

Проф. Гечев съобщи, е Съединени американски щати би трябвало да платят наказателна клауза за забавянето на доставката на 8-те поръчани изтребителя Ф-16, както и за самолетите, които " би трябвало да вземем чартърен ". 

" Правителството на Съединени американски щати е взело парите 100%, не си е изпълнило уговорката към България, незабавно да заплащат за наем на самолети, които български водачи да пилотират тук в България. Посланикът ни в Съединени американски щати да изиска среща със съответните органи, където сме превели парите. Ще упорствам да извикаме в Народното събрание Бойко Борисов, о.р. ген. Константин Попов и Красимир Каракачанов, които да отговорят за какво са подписали контракт без неустойки ", означи Гечев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР