Надявам се Варна скоро да има своя модерен стадион. Това

...
Надявам се Варна скоро да има своя модерен стадион. Това
Коментари Харесай

Кметът Портних: Надявам се скоро Варна да има най-модерния стадион

" Надявам се Варна скоро да има своя съвременен стадион ". Това сподели за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних в отговор на въпрос " по какъв начин върви построяването на стадион Варна ".

" Виждате, че върви поетапно построяването, бихме се радвали темпа да е по-ускорен. Знаете, че в пълномощията на Общинския съвет е да управлява, той има представител в сдружението, което построява стадиона. При последната ревизия общо взето видяхме, че продължава строителството. Надявам се скоро Варна да има своя съвременен стадион, който ще дава отговор на условията за провеждането на огромни интернационалните срещи и единственият в страната, който ще е лицензиран за това. Вярвам, че варненската аудитория скоро ще има своето прелестно футболно оборудване ", добави кмета.  

Днес градоначалникът посрещна интернационалните специалисти от ACES (Асоциация на европейските столици и градове на спорта) по отношение на кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта.

" Днес одобряваме комисията, която ще направи оценка на кандидатурата ни за Европейски град на спорта през 2019 година Имах достойнството и удоволствието да срещна членовете на комисията с богатите спортни обичаи на града ни и с достиженията на нашите спортисти, само че най-много с политиките, които общината има по повод развиването на всеобщия спорт и на спортните бази.

Знаем добре, че вложенията в спорт са вложения в здраве. Варна е неповторим град в България със своята политика по повод поддръжката към спортните клубове. Знаете, че имаме 275 спортни клуба, над 30 000 спортисти, като клубовете употребяват безплатно спортните бази на общината, което е доста сериозна поддръжка за тях. 

Знаете за политиката по повод спорта в учебните заведения, спортните стратегии, които дават шанса на най-малките да упражняват спорта, който избират гратис.

Миналата година обновихме спортните бази в учебните дворове на 10 учебни заведения и виждаме, че това подтиква учениците в приятна среда да спортуват. Същевременно извън образователния развой базите се употребяват от живущите в близост. Надявам се през идната година да продължим този план. Разказах на нашите посетители за олимпийските и международните ни първенци и за това че градът ни е домакинствал на десетки европейски и международни шампионати, че имаме богати обичаи в провеждането на огромни спортни мероприятия. Работим добре и с Неправителствени организации, свързани със спорта.

Сега гостите ни ще имат опция да посетят част от спортните ни бази, да видят с очите си това, което вършим. Презентирах и им по-големите планове, построяването на двата стадиона - " Юрий Гагарин " и " Спартак ".

Ремонтът на " Спартак " ще стартира напълно скоро, завършваме процедурите и до две седмици ще стартират строителните действия.

Готови са ни плановете за още три спортни комплекса - във  " Владиславово ", под ул. " Студентска " и във " Виница ", където получихме от страната терен от 7 декара. Вървят процедури по почистване на прилежащите общински терени от противозаконни здания и имаме подготвеност в бюджета на 2019 да заложим средства за тези нови спортни комплекси. ", каза Иван Портних.

Той посочи, че в учебните заведения следва създаване на видеонаблюдение, с цел да бъдат опазени спортните уреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР