Надявам се турнирът да е тук, казва миналият на инспекция

...
Надявам се турнирът да е тук, казва миналият на инспекция
Коментари Харесай

Варна кандидатства за Световно първенство по плажен хандбал за мъже и жени

Надявам се шампионатът да е тук, споделя предишният на ревизия в Морската ни столица Марек Горалчик

Варна е претендент за домакинство на Световно състезание по плажен хандбал за мъже и дами през 2024 година На последния стадий от процедурата останаха Китай и Морската ни столица, от които през август бордът на Световната федерация ще избере победител.

По мотив кандидатурата беше осъществена ревизия на хотелите и Южния плаж, където ще се играят мачовете. Тя бе направена от ивент делегата на Световната купа за мъже, която се играе сега, и член на комисията по плажен хандбал на Европейската федерация Марек Горалчик. Той чудесно познава опциите на Варна и Българската централа, тъй като беше в у нас и за Европейското състезание по плажен хандбал за юноши и девойки, мъже и дами през 2021 година

„ Посетихме 5 хотела. Всичките бяха с доста положителни условия. Близо са до мястото, където ще бъдат построени стадионът и игрищата. Това е доста добре за комфорта на играчите, на които няма да се постанова да пътуват дълго с рейсове, а могат да се придвижват най-вече пешком. Видях доста, доста, доста положителни условия. Посетихме и плажа, където ще се играят мачовете. Аз помня по какъв начин бяха ситуирани игрищата още от Европейското състезание през 2021 година. Тогава бях тук като пратеник и знам по какъв начин се провежда надпреварата “, съобщи Горалчик.

Той и президентът на Българската федерация Росен Добрев се срещнаха и с шеф „ Спорт “ в Община Варна Кристиан Димитров. Те разискаха плана за създаване на непрекъснат стадион за плажни спортове на Южния плаж, който напредва от ден на ден.

„ Това е страхотна концепция, тъй като подобен стадион може да стане център на плажните спортове в Европа. Подобен план има и в Назаре (Португалия), което значи, че ще имаме две бази, които ще дадат опция за провеждането на доста плажни събития. Не единствено по хандбал, само че и по волейбол, футбол, тенис и всички плажни спортове, които към този момент са доста. Варна е туристическа дестинация и мисля, че ще е доста добре за града да има хора освен през дейния сезон, само че и преди и след него “, поддържа концепцията за плажен стадион Марек Горалчик.

Подобна ревизия ще бъде осъществена и в Китай, след което ще бъдат направени отчети и ще се вземе окончателното решение.

„ Надявам се, че Световното състезание през 2024 година ще бъде във Варна. Имате опит, положителни хотели, хубав плаж. Но решението не е в моите ръце. То ще бъде взето от Световната федерация по хандбал “, прям е Горалчик.

Той даде отлична оценка и за организацията на Светваната купа за мъже, която продължава във Варна.

„ Този шампионат е доста добра концепция на Световната федерация за промоция на хандбала в страни, които желаят да се развиват. Малко или доста, тимовете са на едно равнище и сблъсквайки се между тях натрупат опит. Очакваме мача на България против Куба. Интересен ще е и другият полуфинал Кипър – Индия. Виждаме тимове от разнообразни континенти, а най-хубавият отбор от Европа ще премине непосредствено във втори кръг от квалификациите за Европейско състезание. Както и през 2021 година организацията е доста добра, хотелите са отлични, всичко са удовлетворени. Условията са прелестни и мога да кажа единствено: Благодаря ви доста “!, приключи Горалчик.

Днес програмата на Световната купа по хандбал във Варна е възобновена с полуфиналите за систематизиране на медалите, 5-8-о и 9-12-о място. Фокусът е върху 18.15 часа, когато България среща Куба в борба за мача за купата, а от 20.30 часа в другия полуфинал един против различен се изправят Индия и Кипър. Вече приключи първата среща, в която Молдова победи Малта с 25:21. Следват Гватемала – Азербайджан в 11.30, Андора – Австралия в 13.45 и Англия – Нигерия в 16 часа.

Регламентът на Световната купа планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

Всички мачове от шампионата се излъчват на интернет страницата b1b.tv, а множеството срещи може да гледате в каналите на телевизия B1B.BOX.

Входът е свободен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР