Надявам се канадците искрено да се гордеят с отбора си.

...
Надявам се канадците искрено да се гордеят с отбора си.
Коментари Харесай

Смелият и спонтанен футбол на Канада те кара да настръхнеш

Надявам се канадците откровено да се гордеят с тима си. Беше въодушевяващ футбол, макар 0:1 в мача с Белгия.

Преценете подтекста: Канада се класира за международно състезание за първи път от 36 години, последното присъединяване - през 1986 година - беше единственото в историята. 25 от 26 играчи в поръчката за Мондиал 2022 даже не са били родени тогава.

Капитанът Атиба Хътчинсън е бил на 2 години и половина, а в този момент е на 39.

Канада стартира с Белгия, бронзовият медалист от Световното състезание през 2018 година. Отбор на възраст, само че към момента с топ играчи.

И Канада избира самоуверен, атакуващ футбол с непрекъсната висока преса и линия от бранители, на която на моменти като че ли е неразрешено да слиза под центъра на терена.



Това е същинско шоу. Безкраен напън, пердашене за първа топка в другата половина, страсти, просто доста първокласен футбол.

Алфонсо Дейвис може и да не вкара най-​важния удар в кариерата си от дузпата, само че той помпаше страха у белгийците с всяко допиране на топката. Таджон Бюканън изглеждаше като човек, който може да направи всичко, с изключение на основния пас илии гол. Стивън Еущакиу изяде халфовата линия на " алените дяволи ". Ричи Ларея се подигра с Караско, тъй че белгиецът беше заменен на почивката поради болки в седалището от рухването при финта.

Трябва да се каже, че това не е блян за футбол и не е страховит мач. Имаше задоволително празнини сред линиите, натискът от време на време се сриваше (Дейвис няколко пъти сподели на сътрудниците, че би трябвало да се приближат до съперника), последният пас въобще не отид​ваше в наказателното поле, а ударите от далечни дистанции изглеждаха прибързани, макар че самият им факт изцяло  подчертава спонтанността им. Отборът съвсем умря след 65-ата минута, само че оцеля с песните на почитатели и фантазията за завръщане.

Не се получи.

Канада мощно подсети на Перу на Мондиал 2018 против Дания. Удивително съвпадане: тогава Перу също стигна до Световното състезание за първи път от 36 години, летейки всякога от 1982 година И също по този начин в първия кръг след завръщането те проведоха футболен карнавал против Дания. А също и безкрайни избухливи офанзиви, доста сочни самостоятелни дейности - спринтовете на Адвинкула и творчеството на Куева бяха изключително запаметяващи се. Но 0:1. Скучната Дания наказа Перу.

Ясно е, че всеки прекрасен тим без топ статус не може да играе като Канада. Това не е належащо. Трябва да има тим като Саудитска Арабия – дано не престават да ловят елитните играчи с клопката на изкуствените засади. Трябва да има и такива като Япония - с неразбираемо начало, само че логичен проект Б. Трябва ни и Канада - като шофиране без брошура, само че със самоубийствена храброст. Нейният жанр ще проработи различен път. Не постоянно такива тимове побеждават определения от тях съперник. Но ние към момента ги ценим и обичаме.

Това е пъстротата на международното състезание. ​А, да, с цел да се насладите на сходни истории, от време на време би трябвало да преживеете Мароко - Хърватия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР