Надявам се европейското единство за Украйна да не бъде засегнато,

...
Надявам се европейското единство за Украйна да не бъде засегнато,
Коментари Харесай

Борел: Не е време да намаляваме европейската помощ за Украйна

„ Надявам се европейското единение за Украйна да не бъде наранено, не е време да отслабваме, а да увеличим помощта за Киев “, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред публицисти преди началото на днешното съвещание на европейските външни министри в Брюксел.

По неговите думи до момента страните от Европейски Съюз са дали на Украйна военна помощ за към 26 милиарда евро. Той поддържа визията, че Европейски Съюз би трябвало да разгърне качествата за военно произвеждане, с цел да посрещне потребностите на украинската страна и с цел да запълни запасите, от които до момента обезпечава муниции и техника за Киев. Според него е належащо помощта, оказвана на двустранна основа, да бъде съгласувана.

Борел заяви, че външните министри ще обсъдят оферти за повишение на помощта за Украйна. Той означи, че Русия усилва ударите по украински цели, както и че пораства броят на съветските жертви във войната. На днешното съвещание се планува да участва и украинският външен министър Дмитро Кулеба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР