Надявам се, че утрото е по-мъдро от вечерта. Не разбрахме

...
Надявам се, че утрото е по-мъдро от вечерта. Не разбрахме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер

„ Надявам се, че утрото е по-мъдро от вечерта. Не разбрахме нощес какво се случи. Готов съм след изявлението да ида на среща “, изясни в ефира на съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Изказването му идва на фона на вечерни изявления, направени в късно вечерта в неделя, на договарящите обединения за ново държавно управление сложиха въпросителни преди връчването на първия изследователски мандат от президента Румен Радев. От ГЕРБ-СДС настояха за равнопоставеност в изпълнителната власт. От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ оповестиха, че желаят сключване на съглашение.

„ Вчерашният ден беше неочакван. След като прекарахме доста дни, пишещи това съглашение, бяхме оптимисти. В „ 120 минути “ Асен Василев сподели, че сме оптимисти. В 18 ч. нощес сътрудниците ни споделиха, че са подготвени да се върнат към първичната спогодба. Тя беше да има ръководство 18 месеца, да има ротация по средата на министър председателите, а министрите да се сменят единствено при взаимно единодушие. Ние дори се зарадвахме “, посочи той.

„ Ние приехме нейното предпочитание - Мария Габриел да е и министър-председател, и министър на външните работи. Спорихме, само че отстъпихме, тъй като взехме решение, че би трябвало да създадем крачка обратно. Акад. Денков щеше да е вицепремиер по европейските въпроси “, добави Петков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР