Надвзетите пари ще бъдат удържани от следващата субсидия на БСП.

...
Надвзетите пари ще бъдат удържани от следващата субсидия на БСП.
Коментари Харесай

БСП ще върне надвзетите пари от следващата субсидия

Надвзетите пари ще бъдат удържани от идната дотация на Българска социалистическа партия. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова.

По думите й към декември предходната година от Българска социалистическа партия са получили близо 6 млн. лева дотация.

" Ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите във влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лева от началото на тази година сме похарчили за акцията европейската към 2 млн. лева, старта на Българска свободна телевизия към 1,5 млн. лева, също толкоз преводи за прехрана на структурите, тъй че все още ние не разполагаме с тези пари ", съобщи Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

ГЕРБ първи върнаха през вчерашния ден в бюджета надвзетите 5,6 млн. лева от дотации. По данни на Министерство на финансите надвзетите дотации на " Българска социалистическа партия за България " са в размер на близо 4,3 млн. лева
39 партии дължат 14,5 млн. лева на държавния бюджет (ОБЗОР) Решение за понижаване на дотациите ще бъде взето до лятната почивка на Народното събрание
Относно идните съвещания за размера на партийната дотация с ГЕРБ, Корнелия Нинова още веднъж удостовери, че ще вземат участие в диалозите. Тя сподели още, че по време на договарянията ще отстояват два правилото - да не се позволяват частни ползи да си купуват партии и в това време дотациите да бъдат понижени, тъй че обществото да се успокои, че партиите не харчат непотребни пари. " С тези два правилото отиваме на диалози ", увери Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР