Надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид ежегодно събира на

...
Надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид ежегодно събира на
Коментари Харесай

Схемата в Мадрид: Джокович, Надал и Алкарас в една половина; Мъри - Тийм още на старта

Надпреварата от сериите " Мастърс 1000 " в Мадрид годишно събира на едно място елита на международния тенис, като този сезон също не прави изключение. Само два дни остават до началото на тазгодишното издание на шампионата, в което присъединяване ще вземат 8 представители на челната десетка, а в този момент дано разгледаме в елементи какво отреди изтегленият през днешния ден чоп, който пласира трима от огромните любимци за купата - Новак Джокович, Рафаел Надал и Карлос Алкарас, в една и съща половина.

Световният №1 ще открие акцията си непосредствено от втория кръг, където го чака привидно преодолимо затруднение в лицето на Гаел Монфис, имайки поради неналичието на игрова процедура на французина през последните седмици и салдото от 17:0 в интерес на Ноле в директните им мачове дотук. При възможен триумф сърбинът ще се изправи против някого всред поставения под №14 Денис Шаповалов, Анди Мъри и Доминик Тийм, като последните двама ще оформят среща между тях още на старта. Ако успее да доближи до четвъртфиналите, то по всяка възможност първият в света ще срещне петия подложен Каспър Рууд или Хуберт Хуркач.

Втората четвъртина на схемата е не по-малко вълнуваща, защото там попадат имената на завръщащия се от травма Рафаел Надал и младата звезда на испанския тенис Карлос Алкарас, които могат да се срещнат в борба за място на полуфиналите. За да доближи до такава степен обаче, Рафа ще би трябвало да пречупи съпротивата на Миомир Кечманович или Александър Бублик в откриващия си мач, след което евентуално ще го чака различен испанец в лицето на Пабло Кареньо Буста, против който няма изгубен дуел до момента. От своя страна пък, Алкарас също ще започва от втория кръг, където ще се изправи против Фабио Фонини или Николоз Басилашвили, а след това ще би трябвало да премери сили с Камерън Нори, Джон Иснър или Филип Краинович.

Световният №4 Стефанос Циципас пък е лидер в третата четвъртина, като му следва да стартира присъединяване си против Карен Хачанов или участващия с " уайлд кард " Лука Пуй. В третия кръг пък има възможност гъркът да срещне нашия Григор Димитров, който в предходния стадий ще би трябвало да надделее над Диего Шварцман. В тази част на схемата е и намиращият се в отлична форма Андрей Рубльов, който изтегли привидно удобен чоп и ще открие акцията си с мач против Лоренцо Сонего или Джак Дрейпър. Най-близопоставеният играч до руснака е Тейлър Фриц, който наподобява като най-вероятен негов конкурент на осминафиналите.

Най-долната част се предвожда от миналогодишния първенец Александър Зверев, който ще започва отбраната на трофея си против спечелилия от мача сред Марин Чилич и Алберт Рамос Виньолас, а при победа може да срещне Райли Опелка или показващия страхотна игра тази седмица Себастиан Корда. В борба за място на полуфиналите международния №3 го чака конфликт с осмия подложен Феликс Оже-Алиасим или Яник Синер, които вероятно ще се изправят в директен дуел между тях в осминафиналната фаза.

Пълната скица за конкуренцията в Мадрид можете да разгледате тук:

ATP Madrid main singles draw (pdf view)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР