Надпреварата е част от информационна кампания, насърчаваща творчеството и толерантността

...
Надпреварата е част от информационна кампания, насърчаваща творчеството и толерантността
Коментари Харесай

В ОУ “Олимпи Панов” наградиха победителите в конкурса за есе “За буквите”

Надпреварата е част от осведомителна акция, насърчаваща творчеството и толерантността в русенските образователни заведения

В навечерието на 24 май, на празненство в двора на ОУ “Олимпи Панов” бяха отличени спечелилите в състезанието за съчинение или есе на тематика: “За буквите”. В конкуренцията се включиха възпитаници от три възрастови групи от ОУ "Олимпи Панов ". Конкурсът предизвика децата да изразят отношението си към празника 24 май, отдаден на делото на Светите братя Кирил и Методий и на славянската книжовност и просвета

Събитието почетоха началникът на РУО-Русе доктор Росица Георгиева, началникът на отдел “Образование” към Община Русе Таня Тодорова, както и шефът на ОУ “Олимпи Панов” доктор Вергилия Грънчарова, оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Инициативата е част от новаторски и забавни онлайн и присъствени събития в границите на осведомителна акция "Творим дружно за мир и тъждество ", която се организира през месеците май и юни по план BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „ Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе “.

Кампанията е самодейност на колегата по плана – Сдружение „ Българо-Румънски трансграничен институт по медиация “ и си слага за цел да способства за поощряване на креативното начало в подтекста на тематиката за мира и толерантното другарство в просветителната среда.

Ученическият книжовен конкурс се организира в три възрастови групи: 1-3 клас, 4-5 клас и 6-7 клас. Творбите бяха оценени от умело жури в състав:

- Татяна Савова – лингвист, дълготраен публицист, а понастоящем разпространява активността на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ – град Русе.

- Мина Маринова – актриса, художник, специалист към Младежки дом – Русе.

- Диян Илиев – публицист.

Отличените деца получиха ваучери за книги и грамоти, а всички останали участници – грамоти за положително показване.

Ето и класирането по възрастови групи:

І ГРУПА - 1-3 клас

ІІІ място – Александра Емилова Петкова – 2а кл.

ІІ място – Мишел Дениславова Кирилова – 3а кл.

І място – Калина Емилова Петкова – 2а кл.

ІІ ГРУПА – 4-5 клас

ІІІ място – Виктория Димитрова Караиванова – 5б кл.

ІІІ място – Ива Ивайлова Георгиева – 5б кл.

ІІ място – Кристиана Калоянова Христова – 5б кл.

І място – Йована Драгомирова Русанова – 4а кл.

ІІІ ГРУПА – 6-7 клас

ІІ място – Венцислав Радостинов Георгиев – 7а кл.

І място – Даниел Пламенов Славчев – 7а кл.

Експертът Мая Михайлова от Сдружение БРТИМ пожела на присъстващите този конкурс да се трансформира в традиция, с цел да се изявяват и показват от ден на ден деца, и благодари на всички за присъединяване и подредените прочувствени думи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР